Kommentar

Socialdemokratiet smider sin hårdt genvundne troværdighed på gulvet, hvis partiet støtter jordingen af de offentligt ansatte

Hvis Socialdemokratiet har givet deres støtte til, at Løkke-regeringen kan køre de offentligt ansatte over med et lovindgreb, vil konsekvenserne være store: Regeringsskiftet i 2019 vil hænge i en meget tynd tråd, og Socialdemokratiet vil kaste sig ud i endnu en troværdighedskrise – til skade for hele centrum-venstre
Socialdemokratiets folk i KL’s bestyrelse har lagt stemmer til en lockout, og Mette Frederiksen kritiserer på Dansk Folkeparti for at blande sig og siger: »Lad nu den danske model virke«.

Socialdemokratiets folk i KL’s bestyrelse har lagt stemmer til en lockout, og Mette Frederiksen kritiserer på Dansk Folkeparti for at blande sig og siger: »Lad nu den danske model virke«.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Debat
14. marts 2018

Det afgørende spørgsmål, hvad angår udfaldet af den aktuelle storkonflikt mellem de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere i staten, KL og regionerne, står klart, efter at Dansk Folkeparti 8. marts erklærede sin opbakning til de offentligt ansatte:

Er Socialdemokratiet faktisk den afgørende og planlagte forudsætning for, at regeringen gennem et flertal i Folketinget kan lykkes med at jorde de offentligt ansatte?

Har regeringen hele tiden haft en aftale med Socialdemokratiet om, at Løhde, Ziegler og co. bare kan køre benhårdt på med en ikkeforhandlende stil fra begyndelsen og med lockout af 440.000 offentligt ansatte? Og altså – som arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen formulerede det i P1 den 8. marts – med en aldrig før set »total krigsførelse« efterfulgt af et lovindgreb, der forringer de offentligt ansattes vilkår yderligere og herunder jorder skolelærerne endnu engang og fører til massive fyringer i det offentlige (alene fjernelsen af den betalte spisepause i staten vil ifølge en artikel i Weekendavisen den 9. marts betyde 13.000 fyringer)?

DF har nu klart taget afstand fra denne historisk enestående totaloverkøring af Danmarks offentligt ansatte, det samme har SF’s Jakob Mark og Pia Olsen Dyhr, De Radikales Jens Rohde, Alternativet og Enhedslisten. Men hvad med Socialdemokratiet, som dermed er helt afgørende for regeringens succes med den her bølle-aggressive fremfærd og forringelse af den offentlige sektor?

Vil ramme som en boomerang

Vi er nogle, der efter den katastrofale Thorning-Corydon-æra langsomt har fået en fornyet respekt for Socialdemokratiet. For Mette Frederiksen, der har det format, som Thorning manglede, både hvad angår integritet, begrundelsesevner, vilje til at stille op og forsvare sin politik, politisk tænkning, troværdighed og ideologisk kant mod det, Frederiksen har kaldt en »syg kapitalisme«.

Også blandt andre Mattias Tesfaye, Peter Hummelgaard og Dan Jørgensen – og hans store arbejde med et fornyet principprogram – har medvirket stærkt til Socialdemokratiets genskabte troværdighed og også intellektuelle hæderlighed.

Men hvor er de henne i det her historisk store slag om Danmarks offentlige sektor? De er usynlige, og på Facebook skriver de om alt muligt andet: blomster til konen (Tesfaye), nærpoliti på Amager (Hummelgaard) og fynsk brunsviger (Dan Jørgensen). Samtidig har Socialdemokratiets folk i KL’s bestyrelse nu lagt stemmer til en lockout, og Mette Frederiksen kritiserer på TV 2 DF for at blande sig og siger: »Lad nu den danske model virke«. Hvilket er et absurd udsagn, da den danske forhandlingsmodel netop ikke virker. Arbejdsgivernes magt er alt, alt for stor.

Ifølge Flemming Ibsen, der har 40 års erfaring med arbejdsmarkedsforskning, har Lars Løkke Rasmussen (V) allerede sikret sig Socialdemokratiets støtte til et lovindgreb (og dermed forudsætningen for al krigsførslen); de »bakker hinanden op«, sagde han i P1 Morgen.

Men kan det virkelig være sandt? Og tror Socialdemokratiet virkelig, at det her ikke vil ramme partiet som en boomerang? Er partiet, der stod bag den katastrofale jording af skolelærerne i 2013, virkelig parat til at vende Danmarks offentligt ansatte ryggen og forringe en i forvejen hårdt sparende offentlig sektor yderligere?

Hvis svaret er ja, vil konsekvenserne for ikke bare den danske model, men også for Socialdemokratiet og hele Danmarks centrum-venstrefløj unægteligt være store: Regeringsmagten i 2019 vil hænge i en meget tynd tråd, og Socialdemokratiet mister sin hårdt genvundne troværdighed og kaster sig ud i endnu en krise til skade for hele centrum-venstre.

Jan Maintz er lektor på Virum Gymnasium

Serie

Overenskomstforhandlinger 2018

Lærernes arbejdstid, løn, betalt frokostpause og musketered er nogle af de ting, der er på spil, når der forhandles nye overenskomster for de cirka 750.000 offentligt ansatte i stat, kommuner og regioner.

Ifølge køreplanen skulle aftalerne være på plads ved udgangen af februar og i løbet af marts sendt ud til urafstemning blandt medlemmerne i de enkelte fagforbund. Det skete ikke, og parterne er nu i Forligsinstitutionen. Senest har staten, regionerne og KL varslet lockout som modsvar til fagbevægelsens konfliktvarsel.

Seneste artikler

 • Aftalen er en skuffelse for lærerne. Men den er bedre end en ny konflikt

  5. juni 2018
  Selv om det helt centrale krav om en ny arbejdstidsaftale ikke er blevet indfriet, har et stort flertal af lærerne stemt ja til en ny overenskomst. Alternativet var en ny konklikt, og det havde alligevel ikke nyttet noget, forklarer lærer Jonna Andersen fra Tune Skole, der fodslæbende har stemt ja
 • Lærerne har valgt en ny vej

  5. juni 2018
  Lærernes ja til overenskomstforliget er et presset og lunkent ja. Men det er godt for den offentlige sektor, hvis kompromiser kan afløse drama ved forhandlingsbordene
 • Lærer: Derfor stemmer jeg nej til OK18-aftalen

  31. maj 2018
  Anders Bondo Christensen har kæmpet en sej kamp for os medlemmer, men jeg er ikke enig i hans beslutning om at indgå en aftale om en kommission uden beslutningskompetence
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis ikke fagforbunds forhandlere kan argumentere for deres krav og alene står sammen om at ville ud i konflikt, så er der kun regeringsindgreb der kan sikre os mod landsskadelig virksomhed(strejke/lokout). Dette vil i så fald støttes af alle ansvarlige partier.

Hmmmm Iver Jensen, er det ikke bare en anelse enøjet det du skriver? For ikke at sige fuldstændig forkert. Vi står sammen om nogle overenskomskrav, men jeg kender ingen offentlig ansatte (er det selv) der ønsker konflikten for konfliktens egen skyld. Og jeg kender nu heller ikke nogen der glæder sig til at genere folk i det ganske land.
Det tror jeg sådan set heller ikke modparten gør, men det ser for mig ud til at de for enhver pris vil tromle deres løsning igennem. Kortsynet som da Thorning gjorde det samme. Dengang var det 'kun' lærerne der følte sig kørt over med dårligt arbejdsklima til følge, nu er det sgu hele den offentlige sektor. Det bliver ikke nogle rare år vi går ind i, hvis arbejdsgiverne (læs regeringen) får deres vilje.

Søren Jensen, Torben Lindegaard, Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Troels Ken Pedersen, peter juhl petersen, Steen K Petersen, Morten Larsen, Curt Sørensen, Kristian Kofod, Nike Forsander Lorentsen, Martin Sørensen, Tino Rozzo, Viggo Okholm, Jes Enevoldsen, Kim Houmøller, Bernd Åke Henriksen, Anker Nielsen, Susanne Riis, Katrine Damm, Flemming Berger, Mogens Holme, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Bjørn Pedersen, Hans Kruckenberg, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Palle Yndal-Olsen, Lillian Larsen, Torben Burkal, Ole Bach, Anders Reinholdt, Anders Graae, Per Klüver, Helle Brandt, Josephine Kaldan, Anders Lund, Steffen Gliese, Hans-Henrik Tungelund, Carsten Wienholtz, Taina Berg, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Tue Romanow, Anne Mette Jørgensen, Christian Skoubye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

13/mar/2018

Kære Venner,
socialdemokratiet/socialdemokraterne,
er, har altid været, og vil altid være,
klasse-forrædere !

Socialdemokratiet, og de øvrige borgerlige
partier, arbejder alene for arbejdsgiverne !

Venlig hilsen
Claus

Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Palle Yndal-Olsen, Flemming Berger, Mogens Holme, Anne Eriksen, Jeanette Lyng, Anders Graae, Carsten Wienholtz, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Søren List, Anne Mette Jørgensen, Egon Stich, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Bjarne Toft Sørensen

Kommentar til: "Ifølge Flemming Ibsen, der har 40 års erfaring med arbejdsmarkedsforskning, har Lars Løkke Rasmussen (V) allerede sikret sig Socialdemokratiets støtte til et lovindgreb (og dermed forudsætningen for al krigsførslen); de »bakker hinanden op«, sagde han i P1 Morgen".

Ud fra en såkaldt real - politisk vurdering er antagelsen med stor sandsynlighed rigtig, og hvad skulle Socialdemokratiet ellers gøre i den aktuelle situation? Enten Venstre eller Socialdemokratiet vil stå som det regeringsbærende parti efter valget og er sig i den aktuelle situation dette forhold meget bevidst. Begge partier ved, at et lovindgreb vil kunne skade partiet ved det kommende valg, men begge partier er sig også bevidst, at en uenighed i dette spørgsmål vil kunne skade tilliden og samarbejdet mellem de to partier efter et valg, uanset hvem af dem der bliver det regeringsbærende parti.

Begge partier vil stå svagere ved valget efter et eventuelt lovindgreb, men det vil i givet fald ramme Socialdemokratiet hårdest. Derfor vurderer jeg også, at hvis konflikten tilspidses, så vil de presse såvel Venstre som forhandlingsparterne så meget som muligt for at undgå, at det skulle blive nødvendigt med et lovindgreb. Det ligger derfor nok også underforstået i forhåndsaftalen, at helt ubetinget er en sådan aftale trods alt ikke.

Der vil i et fremtidsperspektiv være en række ødelæggende konflikter omkring tillid og sammenhængskraft på spil i forbindelse med et eventuelt lovindgreb, og det er såvel Venstre, Socialdemokratiet som de forhandlende parter sig uden tvivl ret bevidste om.

Derfor er der nok også en hel del "teatertorden" i de udmeldinger, vi hører i medierne. Fagforbundene skal efterfølgende kunne overbevise deres medlemmer om, at de har gjort deres yderste for at opnå et godt resultat.

Det vil med ret stor sandsynlighed resultere i en forhandlingsløsning under den kvindelige forligsmands ledelse, så vi undgår en storkonflikt.

Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Anne Eriksen, Colin Bradley, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Såfremt Socialdemokratiet - igen - gennemtrumfer et indgreb overfor de offentligt ansatte, selvom det er sammen med regeringen, vil mange for alvor vende dem ryggen.
Jeg tror, de vil gå langt for at det ikke sker.
Socialdemokratiet blevet mere populistiske.

Alvin Jensen, Martin Sørensen, Arne Albatros Olsen, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby, Peter Tagesen, Per Klüver og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Bjarne Toft Sørensen. Din kommentar rammer præsist og skarpt på det største problem. Politikernes totale ligegyldighed med landets borgere. Vi er bønderne i deres strategiske spil, hvor målet er magten.
Godt set.

Helle Brøcker, Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Torben Skov, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Anders Graae, Ruth Gjesing, Steffen Gliese, lars søgaard-jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mette F. annoncerede forleden, at hun nu flyttede valgkreds fra Ballerup til Aalborg. Sikkert i håb om at blive den helt store stemmesluger.
Men idag har HK og 3F sagt, at de ikke ønsker hende på talerstolen til 1. Maj, medmindre hun tager tydeligt afstand fra arbejdsgivernes lockout.
Så populariteten daler allerede nu.

Søren Jensen, Arne Albatros Olsen, Kurt Nielsen, Helle Brøcker, Arne Lund, Alvin Jensen, Troels Ken Pedersen, Curt Sørensen, Anker Nielsen, Susanne Riis, Katrine Damm, Allan Filtenborg, Mogens Holme, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Bjørn Pedersen, Kim Folke Knudsen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Lillian Larsen, Peter Larsen, Ole Bach, Per Klüver, Helle Brandt, Josephine Kaldan, Christian Skoubye, Torben Skov, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz, Peter Knap, Taina Berg, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Peter Hansen, Werner Gass, Torben K L Jensen, Henriette Bøhne og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Hvor langt er der fra kreativitet til blændværk? Man ansætter en spindoktor til 1.3 millioner, som skaber en historie om Socialdemokratiets genvundne troværdighed, og den historie tror partiets vælgere så på?

Problemet er bare at alle andre udenfor S har gennemskuet løgnene. Ingen udenfor S ønsker Mette Frederiksen som statsminister. S er en del af Centrum-højre. Socialdemokratiets samarbejde med nedskærings- og fremmedhaderpartiet DF umuliggør en S ledet regering sammen ned venstrefløjen. De 15 % i bunden af Danmark får systematiskt fjernet indtægterne.

Venstrefløjen brækker sig når de ser Socialdemokratiet iklæde sig den røde farve, de kender Socialdemokratiets nedskæringer overfor de socialt udsatte og ved at S politikken er sort.

Den total krigsførelse overfor de offentligt ansatte, viser tydeligt at magten er overgivet til erhvervslivet, Christiansborg A/S er virksomhedernes forlængede arm, og demokratiet i Danmark er i knæ. Nu gælder princippet "En million, en stemme".

Arne Albatros Olsen, Kurt Nielsen, Helle Brøcker, Alvin Jensen, peter juhl petersen, Morten Larsen, Curt Sørensen, Jens Kofoed, Jes Enevoldsen, Egon Stich, Anders Skot-Hansen, Katrine Damm, Flemming Berger, Mogens Holme, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Martin Madsen, Karsten Lundsby, Lillian Larsen, Palle Yndal-Olsen, Anders Reinholdt, Anders Graae, Per Klüver, Torben Skov, Steffen Gliese, Arne Thomsen, Carsten Wienholtz, Peter Knap, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Britta Hansen, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen, Henriette Bøhne, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen og Benny Larsen anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

Jeg er enig med overskriften men gad vide om Socialdemokratiet kan finde ud af at se hvor galt det er. De har positioneret sig som "Nye Centrum".

Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Anne Eriksen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henriette Bøhne

“Genvundne troværdighed”? Hos hvem?

Kurt Nielsen, Niels Duus Nielsen, Arne Lund, Alvin Jensen, Herdis Weins, Mogens Holme, Martin Sørensen, Jes Enevoldsen, Steen K Petersen, kjeld hougaard, Susanne Riis, Katrine Damm, Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Lillian Larsen, Anders Reinholdt, Per Klüver, Torben Skov, Bjørn Ringgaard, Peter Knap, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Anne Mette Jørgensen og Brian Jensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

At nogen har tillid til, Mette frederiksen er en gåde. Hun var omend endnu mere strid, som beskæftigelsesminister end sin forgænger i venstre.

Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Herdis Weins, Jens Kofoed, Martin Sørensen, Arne Albatros Olsen, Jes Enevoldsen, Kim Houmøller, kjeld hougaard, Susanne Riis, Katrine Damm, Flemming Berger, Mogens Holme, Kim Folke Knudsen, Colin Bradley, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Per Klüver, Torben Skov, Peter Knap, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye, Brian Jensen og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar
Peter Tagesen

Jacob Bundsgaards stemme for lockouten i KL, hvor han er næstformand, er ikke sket uden en clearing med S-toppen. Så S har altså valgt side.

Ole Bach, Arne Albatros Olsen, Arne Lund, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Susanne Riis, Katrine Damm, Mogens Holme, Kim Folke Knudsen, Colin Bradley, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Josephine Kaldan, Peter Knap, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Torben Skov og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Peter Tagesen

Jeg glemte, at nævne, at Jacob Bundsgaard er socialdemokrat.

Jeg har meget svært ved at se hvor den genvundne troværdighed er.

Derimod vil de smide deres sidste chance for at genvinde troværdighed ud, hvis de igen går ind for massakre på de offentlige ansattes vilkår.

S følger mere og mere DF på deres brune politik. Hvad med at følge DF på medarbejdernes side, som ellers burde være S's hjemmebane?

Ole Bach, Alvin Jensen, Herdis Weins, Henriette Bøhne, Katrine Damm, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Helle Brandt anbefalede denne kommentar

Kære Jan Meintz
Jeg forstår ikke din begejstring for Mette Frederiksen contra Helle Thorning.
Specielt ikke når din kritik går på at Socialdemokratiet står i endnu en troværdighedskrise, hvis de har givet deres støtte til et lovindgreb over for de offentlige ansatte.
For det er jo tydeligt i dit indlæg at du er nervøs for af Mette Frederiksen og co er af samme skuffe som Thorning og Co. Altså midtersøgende politikere, der ligger sig tæt op ad det andet midtersøgende parti Venstre, altså der hvor vælgerne er.
Så du har jo selv luret den. Socialdemokratiet, Helle eller Mette er den samme førte Venstre politik pakket ind i røde ord.

Ole Bach, Egon Stich, Arne Lund, Alvin Jensen, Herdis Weins, Henriette Bøhne, Steen K Petersen, Susanne Riis, Katrine Damm, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Ebbe Overbye, Steffen Gliese og lars søgaard-jensen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Hvad skal dette indlæg appellere til? S' taktik og strategi? Skal den 'true' S?

Hvis nogle kan finde på, så småt at forlige sig med S' politik - både i S' tid som regeringsparti og helt klart også nu - så har de enten en meget, meget kort hukommelse, eller også har de ikke fulgt med i indlandspolitikken, fx her i avisen, og lever i den fejlagtige tro, at de katastrofale beslutninger, S har taget og gennemført - og her spiller MF en meget afgørende rolle - nu er udglattet igen og alt er repareret og helet.

Det er det ikke. Og min stemme får S aldrig (igen), og i særdeleshed ikke MF. Nogensinde!

Kurt Nielsen, Nis Jørgensen, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Viggo Okholm, Egon Stich, Susanne Riis, Katrine Damm, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Helga Westergaard, Karsten Lundsby, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Torben Skov og Peter Knap anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

PS: Og hvis nu S af valgstrategiske grunde skulle tænke sig om og stå sammen med de ansatte, så er det en fuldkommen ligegyldig gestus.

Det ville ganske enkelt være det rigtige på basis af en dårlig begrundelse og dermed ganske enkelt værdiløs med henblik på bedømmelse af dette parti. Nærmest tværtimod.

Alvin Jensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Det hele står og falder muligvis med arten af det lovindgreb, som Lars Løkke formentlig er ved at aftale med Mette F., hvis det ikke allerede er sket. Jeg nægter at tro, at det bliver en gentagelse af 2013, denne gang bare udført badet i projektører og overfor den samlede fagbevægelse. De er jo trods alt ikke idioter, LLR og MF, hvis parti røg under 16 % i meningsmålerne i maj 2013. .

Tror jeg :-)

Alvin Jensen, Katrine Damm, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Måske kommer det danske socialdemokrati til at følge søstrene ned imod spærregrænsen, da man jo har vist sig ligeså uvillig til at føre en klassisk linje, som er ved at sejre overalt, hvor man igen er slået ind på den.
Der er intet objektivt, der står i vejen for en genskabelse af velfærdssamfundet med politikere, der tænker på befolkningen, før de tænker på erhvervslivet - slet ikke, da det også er den kurs, der lægges op til at implementere i EU for at give det europæiske projekt ny legitimitet.
Der er ikke engang længere de store kløfter imellem fronterne i befolkningen, hvor man langt henad vejen er enige om, at den offentlige styring har taget overhånd, og at politikerne skal sørge for at finansiere livet i samfundet i stedet for at skære ned og bestemme.

Kurt Nielsen, Kjeld Hansen, Henriette Bøhne, Brian Jensen, Kim Folke Knudsen, Karsten Aaen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

Populist er alle politikere på hver deres måde men ordenlighed findes kun på en måde ! er enig med artikel skriveren der er larmenede tavs fra S og Tulle gør klar til høst og jo større DF bliver des vanskeligere bliver kinddansen for Mette hvis de skulle finde sammen og skrive regerings grundlag

Karsten Lundsby, Henriette Bøhne og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels Ishøj Christensen

Et socialdemokrati der stræber efter at overtage regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg kan ikke afskrive sig retten til at afslutte en evt fremtidig konflikt gennem et lovindgreb hvis de stridende parter ikke i fælleskab magter at strikke et forlig sammen . Al andet ville være uansvarligt af hensyn til det danske samfund som helhed.

Henriette Bøhne, Karsten Aaen, Søren Knudsen, Kim Folke Knudsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Det er i sandhed en ulige kamp vi går i møde. Et lunkent og flagrende socialdemokrati uden rødder i den røde muld, gør ingen forskel, for spillet er tabt.

Under strejke/lockout i det private arbejdsmarked, vil både arbejder og arbejdsgiver miste indtægter. Dette motiverer begge parter til at finde en aftale.

I den offentlige sektor, er det kun arbejderne der mister indtægter, medens den offentlige arbejdsgivere stadig får skattekroner i kassen, og samtidig falder lønudgifterne til nul. Den offentlige arbejdsgiver tjener altså på konflikten og kan udmarve arbejderne, hvis folketinget ikke kan/vil hribe ind.

Der er således ingen chance for at arbejderne i yderste konsekvens kan vinde kampen, før der findes et flertal for at vippe Løhde og hendes rygklappere i skrotkassen. Yderst beklageligt, naturligvis, for DK har brug for en trimmet og velfungerende offentlig sektor, frem for den flok underkuede tabere regeringen og socialdemokratiet, er i gang med at generere.

Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Herdis Weins, Anne Eriksen, Kim Houmøller, Henriette Bøhne, Karsten Aaen, Brian Jensen, Eva Schwanenflügel og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre kan hurtigt få ørene i maskinen og blive klippet helt ned til sokkeholderne i mandattal.

Det Radikale Venstre svigtede lærerne, da partiet i år 2013 lagde stemmer til Regeringsindgrebet om Lærernes arbejdstid og Overenskomst. Det har vi der kunne være sindet til at stemme på Det Radikale Venstre ikke glemt. Det handler ikke om et betingelsesløst forsvar for, at lærernes vilkår skal forblive som de altid har været før indgrebet. Det handler om tilgangen til opgaven, at Det Radikale Venstre satte hensynet til dialogen med Lærernes Organisationer over styr og valgte Corydonitis kuren, nemlig kør enhver reformmodstander over på stedet.

Socialdemokraterne ja de stemte for Regeringsindgrebet mod lærerne i foråret 2013. Det er den samme melodi.

Begge partier glemte alt om solidaritet og " Socialliberalisme ", da de opfandt den førtidspensionsreform fra år 2012, som behandler borgere med sygdomme usselt og ydmygende. De seneste eksempler fra medierne viser, at selv meget syge borgere uden arbejdsevne tvinges udi nedværdigende og ydmygende jobafklaringsforløb, som er opfundet af Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre og støttet af hele den borgerlige musik inklusive DF.

Begge partier glemte dagpengemodtagerne, da titusindvis af dem faldt for 2 års reglen. Specielt Det Radikale Venstre gik ind for 2 års dagpengeret, men der kom ikke noget svar på, hvad der skulle ske med de mange som faldt ud af dagpengesystemet og som havnede på Kontanthjælp.

Deres skæbne kender vi nu. Opholdet på kontanthjælp er ikke en dans på roser.

Vores hukommelse er intakt og vi vil følge nøje med i, at oppositionen til det nuværende DF styre med VLAK Marionet Teateret ved rattet, at denne opposition denne gang opfører sig som en ægte opposition.

Ole Bach, Halfdan Vendelbo Saxer, Karsten Lundsby, Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Troels Ken Pedersen, Martin Sørensen, Arne Albatros Olsen, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Brian Jensen, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Kære Brian Jensen 12:05

Det lyder forførende med Kristian Thulesen Dahl DF og Pia Kjærsgaards DF sympatitilkendegivelser for de offentligt ansatte. Men realitets check, hvor befinder DF sig i virkelighedens verden ?.

Jette Skive er medlem af KL´s bestyrelse for DF. Hvad har hun stemt i sagen om storlock outen ?

DF har fra dag nr. 1 i denne regerings levetid støttet Regeringens finanslove, som indebærer et tilstræbt mål om nul vækst i kommunerne og -2% kur i statsinstitutionerne.

Før valget i juni 2015 havde DF travlt med at underholde vælgerne om, at de var de offentligt ansattes parti. De mente, at der var plads til en vækst i de offentlige budgetter på +0,8% om året.

Dette løfte til vælgerne blev erstattet af nulvækst og -2% vækst i Statsinstitutionerne, da Folketingsvalget den 18 Juni 2015 var afgjort.

Kommunal nulvækst og -2% effektiviseringer kan kun indfries ved at fyre medarbejdere eller ved at " holde igen på lønudviklingen " blandt lønmodtagerne i den offentlige sektor. Der er en lige logisk linie fra Regeringens ønske om at effektivisere og begrænse den offentlige sektor til Sophie Løhdes forslag til, hvad arbejdsgiverne kan gå med til i Overenskomsten.

VLAK Marionet Teateret har i disse dage fået øje på, at de ændrede forhold for ejendomsbeskatningen i 2020´erne indebærer et behov for at forlænge skattestoppet . Pris 20 mia. kr. , som lige skal tages fra andre områder. Hvor står DF i denne sag ?.

Vælgerne har med deres stemmeafgivning den 18 Juni 2015 været med til at støbe fundamentet for den konflikt med de offentlige ansatte, som nu er under opsejling. I må vælge en kommunal sektor med noget der ligner 0 vækst og en statslig sektor med -2% vækst. Der er der ikke plads til store lønstigninger, for de skal jo finansieres af det bevilgede budget.

Husk det ved næste Folketingsvalg senest i Juni 2019.

Ole Bach, Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

Det overses tit at der samtidigt med dette forbløffende arrogante magtspil kører en lille slideshow der hedder at opsvinget kommer til betyde flaskehals i den private sektor grundet mangel på arbejdskraft, og det derfor er helt logiske for en regering der støttes af og er stærkt under indflydelse af DA & DI at bevidste undergrave arbejdsvilkårene for offentlige ansatte i håb om at flere vil forlade det offentlige arbejdspladser for at søge noget bedre i det private. Helt efter NPM recept.

Karsten Lundsby, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Peter Tagesen, Henriette Bøhne, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

jeg er stensikker på, at denne konflikt kun er blevet til en konflikt, da regeringen med Venstre i spidsen, så kan bruge denne til, at undergrave socialdemokratiet. Kære Mette Frederiksen, du bør allerede nu lave skygge forhandlinger med fagbevægelserne således du ikke udspiller dig selv

Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Kære Kim Folke Knudsen.
Jeg er meget enig. Jeg advokerer overhovedet ikke for at man skal stemme, endsige stole på DF.
Ind til videre, er DF's spin mere i retning af de offentligt ansatte end S's.

Hvis DF får et eller andet perfidt lovforslag igennem mod muslimer, stemmer de for hvad som helst i øvrigt.

Mit indlæg kom mest som en reaktion på artiklens påstand om at S har genvundet noget credit. Det er ikke tilfællet. Derimod kunne de gå bodsgang nu og rette op på tidligere tiders fejltagelser. Det ville være godt for hele landet og dermed også for S.

Den nuværende og de seneste regeringer har ikke varetaget samfundets bedste ved at degenerere den offentlige sektor med nedgøring, besparelser samt dyr og menneskefjendsk administration og kontrol. Hvis man ikke ændrer kurs kommer det til at gå ad h..... til.

Hvis S fik samfundssindet tilbage ville DK (og S) have en gylden fremtid.

Karsten Lundsby, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Henriette Bøhne og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Enig med Colin Bradley.

Problemet for DI, DA og Dansk Erhverv bliver sådan set dette her:
de arbejdspladser, der mangler folk i et opsving er håndværkervirksomhederne, altså murere, tømrere, elektrikere, smede, mm. Og de personer der arbejder i det offentlige, som måske kunne blive ansat? i de her private håndværkerfirmaer er sygeplejersker, lærere, pædagoger, sosu-assistenter, som ingen erfaring har, eller har meget lidt erfaring med at lægge tage, lægge gulve, sætte vinduer og døre ind, udskære rustfrie plader, eller lave rigtigt elektriker-fag-arbejde - ikke bare selv hænge lamper op, eller skifte en stikkontakt eller to.

Hvordan f.eks. DA og DI havde forestillet sig, at en lærer (som mig) der ikke håndværkerhænder og har 8-10 tommelfingre skulle blive en god murer, en god tømrer, eller en god smed, aner jeg ikke - eller hvordan de have forestillet sig, at en pædagog, en sygeplejerske eller en sosu-assistent skulle bliver en god maler aner jeg ikke. Og selvom nogle (få) af os måske godt kunne, ja så tager det altså lige 3-4 at uddanne os.....

Kort sagt: totalt urealistisk er dette - denne idé er fostret i en embedsmands hjerne i Finansministeriet; det må den være...

Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Peter Tagesen, Steffen Gliese og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig kommer SocDem til at støtte et indgreb. Og det gør de fordi de selv kommer til at udføre dette på et eller andet tidspunkt. Og har gjort det en del gange. Ikke at støtte et indgreb bil i den grad svække deres parlamentariske troværdighed. Selv om de i øjeblikket ihærdigt forsøger at padle baglæns.

"Hvordan f.eks. DA og DI havde forestillet sig, at en lærer (som mig) der ikke håndværkerhænde". Hvorfor skulle du dog også det. Der er masser af anvendelse for skolelærere i f.eks. personaleafdelinger og kursusfirmaer. Sidst jeg talte med en skolelærer med et andet job var han tilbudschef i et stort IT firma. Det havde han bla. fået da han som skolelærer var særdeles god til at læse tekster fra forskellige kilder og organisere viden.

Og KL er udmærket klar over at den økonomiske ramme som de opererer under på ingen måde kan overbyde den ramme der kom på det private marked. Eller andre offentligt ansatte. F.eks Metals overenskomst i Regionerne med 5.4% over næste 3 år.

https://www.danskmetal.dk/Nyheder/Sider/Loenstigning-til-ansatte-i-regio...

Angående socialdemokratiets genvundne troværdighed, så er den vist for nedadgående. Prøv at sammenholde denne trappe med deres fremsættelse af et flygtningeforslag.

https://voxmeter.dk/index.php/meningsmalinger/#

Carsten Hansen

I de seneste meningsmålinger står A til 28 % ad stemmerne, så partiet har genvundet tillid i befolkningen.
Jeg er ganske enig i at denne genvundne opbakning tabes hvis man støtter regeringen i et skævt/tromlende indgreb.
DF er på jagt efter de stemmer der er tabt til A; derfor Thulesen-Dahl´s udtalelser.

Og det ved Mette Frederiksen og Co også.

Jeg er ligeledes enig i at en regeringsovertagelse er i fare hvis A dummer sig igen angående overenskomstforhandlinger..
Den yderste venstrefløjs snak om at det kan være ligemeget med om det er A eller V der styrer landet, kan jeg kun sige.

Enhedlistepolitik kommer aldrig til at blive ført i Danmark.

Carsten Hansen

Denne her siger 27,5 11/3

https://www.b.dk/politiko/barometeret

Steffen Gliese

Netop, Karsten Aaen, og det er jo gået gruelig galt, fordi vi forkælede erhvervslivet så meget, at de ophørte med at stå for deres egen oplæring af deres arbejdskraft til f.eks. håndværkerfagene.
Velfærdssamfundet virkede - stik imod den socialdemokratiske snobbisme - på den måde, at folk almindeligvis IKKE behøvede at flytte sig socialt, fordi udligningen sikrede muligheder for høj som lav. Det var et fornuftigt og et fornemt system.
Så fik nogle embedsmænd den fuldkommen surrealistiske idé, at vi kunne ligesom leve oppe i vore hoveder og fuldkommen cutte forbindelsen til den materielle verden og dens reale opgaver: vi skulle bare koncentrere os om alle de velbetalte, teoretiske job og overlade alt det materielle til dem, der var nødt til at arbejde for peanuts.
Selvfølgelig er det hverken attraktivt eller muligt med et sådant samfund - men ikke desto mindre var det strategien i små 20 år, hvor man så dejligt kunne sætte klassekampen på hold og lade være med at tage opgøret med den stadigt mindre og stadigt rigere overklasse.

Karsten Lundsby, Kurt Nielsen, Egon Stich, Alvin Jensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Jakob Venning anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Carsten Hansen, Enhedsliste politik skulle meget gerne være, hvad vi får, for i dag er Enhedslisten dér, hvor det rigtige socialdemokrati var.

Brian Jensen, Karsten Lundsby, Kurt Nielsen, Egon Stich, Flemming Berger, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar
Peter Tagesen

Carsten Hansen

Folks bevidsthed om at S formentlig støtter lockouten er vokset gevaldigt siden den måling.

Jonas Heidemann, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Peter Tagesen og andre.

Vil vi af med løkke så er der ingen vej udenom en A-ledet regering.
Al den utopi i forestiller jer i jeres våde drømme om Enhedslistepolitik, vil jeg ikke spilde min tid på.
A står til mange flere procents opbakning i befolkningen end F-Ø-Å tilsammen. Befolkningen ønsker ikke Enhedslistepolitik.

jeg mener dog , som de fleste her, at A vil brænde nallerne hvis partiet medvirker til et tromlende indgreb. Et indgreb derimod der tilgodeser lønmodtagerne, er noget andet.
Efter Thulesen-Dahls udmelding vil A ikke kun tabe stemmer til venstrefløjen, skulle partiet "tromle", men derimod også tabe stemmer til DF.

Det drejer sig da ikke om at komme af med Løkke. Det drejer sig om at få en anden politik! Hvis A vil det samme som Venstre og DF, er vi rigtig mange der mener, at Løkke er meget bedre til at være Løkke end Mette Frederiksen. Så ham beholder vi da bare!

Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Troels Ken Pedersen, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Mogens Holme, Jens Kofoed, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Torben Skov.

Enhedslistepolitik bliver det ikke.

For øvrigt hverken ønsker eller magter Enhedslisten at få et regerings- ansvar.
Listen vil hellere stå ude bag sidelinjen med de " rene hænder og rigtige holdninger" og råbe ind til dem der spiller på banen.

Det gider hverken F-Å eller A at bruge unødig tid på.
Ø´s eneste rolle på tinge bliver at true med at vælte en A-ledet regering.

Jakob Venning

Enhedslisten er selvfølgelig klar til at regere, så snart passende flertal eksisterer.
Faktisk er det umuligt at forestille sig Enhedslisten gøre det værre end V, K, LA, S, R eller SF.

Al snak om at Enhedslisten ikke skulle være duelig, ansvarlig, klar eller hvad man nu finder på af let gennemskuelige afledningsmanøvrer, fra de 'bærende partier' handler udelukkende om at beskytte eget greb om magten.
Flertallet kvalificerer - intet andet har betydning.

Viggo Okholm, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Morten Larsen, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jakob Venning.

Hvilket flertal tænker du på Ø-F-Å ?

Folk her kan sidde og puste sig op til overstørrelse i forventning om at blive bakket op af en masse ligesindede.
Anbefalinger strømmer ind i en lind strøm, uanset om man skriver "one-linere" eller indlæg med argumentation. Vel omkring 80 % af debattørerne her på siderne hører til på den yderste venstrefløj.

Men I ved jo godt alle, at ude i virkeligheden ser det anderledes ud. Befolkningen ønsker ikke Enhedslisten ved magten. Tilslutningen til Ø svinger mellem 6-8 %.

Men selvfølgelig skal I da plædere for jeres synspunkter; Men vil i omvende nogen så er I på det forkerte forum. Så må I over på Ekstra-bladets "Nationen", hvor nationalisterne tosser rundt; Eller måske Jyllandsposten har et debatforum ?

Hvis i da kan klare at blive mødt af modstand af nogle flere end mig og nogle få andre, ind imellem.

Steffen Gliese

Carsten Hansen, overalt i Europa vinder bevægelser, der ønsker et samfund med udgangspunkt i borgerne, frem. Det kan også ske her, hvis det endelig går op for flere, at de bliver holdt for nar af folk, der leveri et luftkastel.

Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Morten Larsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Steffen Gliese.

Hvor ?

Bygger du luftkasteller eller kan du komme med en masse eksempler på at venstrefløjen er i fremgang i Europa ?

Jakob Venning

Hvem er I?
Flertallet kvalificerer - dem der får flest stemmer ved folketingsvalg, er klar til at regere. Basta!
Det er ikke sandsynligt at Enhedslisten ville gøre det værre som regering eller regeringsleder end de forskellige flertal der ellers har siddet på magten.
Der følger et betydeligt embedsapparat med regeringsmagten for at sikre kvaliteten.

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Er det i Tyskland ventrefløjen stormer frem ?
Frankrig ?
Italien ?
Spanien ?
England ?

Er det i drømmeverdenen ?

Carsten Hansen

Jacob. Venning.

Enhedslisten er ikke i nærheden af regeringsmagt og vil ikke komme det så længe der er et socialdemokrati der har til sinds at samarbejde til både højre og venstre.

Men god kamp.

"Enhedslisten er ikke i nærheden af regeringsmagt og vil ikke komme det så længe der er et socialdemokrati der har til sinds at samarbejde til både højre og venstre."

Nej, selvfølgelig ikke. Enhedslisten har udelukkende en plan for at bruge penge, og ikke for hvordan vi skal tjene penge (ud over at vi alle skal være lige fattige)

Jakob Venning

Carsten Hansen påstår 14.34, i kommentar til Torben Skov, at "For øvrigt hverken ønsker eller magter Enhedslisten at få et regerings- ansvar.
Listen vil hellere stå ude bag sidelinjen med de " rene hænder og rigtige holdninger" og råbe ind til dem der spiller på banen.
Dette er en tåbelig og åbenlyst ideologisk betinget påstand, som jeg går i rette med.

Herefter følger mere vrøvl fra Hr Hansen, om Enhedslistens chancer for at vinde regeringsmagten mv, som om det havde noget med den diskussionen om regeringsduelighed at gøre.

I øvrigt skrives i et forfærdeligt nedværdigende og i-bås-sættende sprog; I på den yderste venstrefløj osv - som jeg har ikke gider bruge min sparsomme tid på.

Ligesom folketingets samtlige andre partier er Enhedslisten helt selvfølgelig regeringsduelig og enhver påstand om det modsatte er et falsum beregnet til at sikre magten i de nuværende cirkler.

Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jakob Venning

Beklager. Der manglede et meningsforstyrende anførselstegn og par ord . Her følger korrekt version:

Carsten Hansen påstår 14.34, i kommentar til Torben Skov, at "For øvrigt hverken ønsker eller magter Enhedslisten at få et regerings- ansvar.
Listen vil hellere stå ude bag sidelinjen med de " rene hænder og rigtige holdninger" og råbe ind til dem der spiller på banen."
Dette er en tåbelig, falsk og åbenlyst ideologisk betinget påstand, som jeg går i rette med.

Herefter følger mere vrøvl fra Hr Hansen, om Enhedslistens chancer for at vinde regeringsmagten mv, som om det havde noget med den diskussionen om regeringsduelighed at gøre.

I øvrigt skrives i et forfærdeligt nedværdigende og i-bås-sættende sprog; I på den yderste venstrefløj osv - som jeg har ikke gider bruge min sparsomme tid på.

Ligesom folketingets samtlige andre partier er Enhedslisten helt selvfølgelig regeringsduelig og enhver påstand om det modsatte er et falsum beregnet til at sikre magten i de nuværende cirkler.

Carsten Hansen

Jakob Venning.

Enhedlisten er regeringsuduelig..

Partiet vil ikke være i stand til at indgå de nødvendige kompromisser da det vil støde vælgerne væk.

Og hvis Enhedslisten opslugte SF og alternativet, så ville partiet skulle agere helt anderledes og føre en helt anderledes politik end nu, hvis det skulle gøre sig håb om indflydelse.
Så derfor er hele spørgsmålet om et regeringduelsigt Enhedslisten, som listen agerer nu, fuldstændig ligegyldig.

Men fortsæt da endelig din , for at blive i din terminologi. vrøvlesnak, med herværende skulderklappere.
Det er der ingen kunst i.

;-)

Sider