Kommentar

Tidligere ansat i Miljøstyrelsen: Dine handlinger er ikke et demokrati værdigt, Esben Lunde

Demokratiet bliver fattigere og miljøpolitikken svagere, når ministerbetjeningen rykker ind i departementet. Udflytningerne handler om benhård politisk kontrol af det faglige, og at undgå at offentligheden og pressen kan kigge regeringens politik efter
I januar kom meldingen om, at Miljøstyrelsen udflyttes til Odense. ’Men hvad medierne i mindre grad bed mærke i, er, at det ikke er hele Miljøstyrelsen, du rykker til Odense,’ skriver Marianne Bigum. ’Du beholder faktisk 150 embedsfolk i København og rykker dem ind i departementet i stedet. Det er et demokratisk problem og vil blive skidt for den høje grønne faglighed, vi traditionelt har haft på området i Danmark.’

I januar kom meldingen om, at Miljøstyrelsen udflyttes til Odense. ’Men hvad medierne i mindre grad bed mærke i, er, at det ikke er hele Miljøstyrelsen, du rykker til Odense,’ skriver Marianne Bigum. ’Du beholder faktisk 150 embedsfolk i København og rykker dem ind i departementet i stedet. Det er et demokratisk problem og vil blive skidt for den høje grønne faglighed, vi traditionelt har haft på området i Danmark.’

Birgitte Carol Heiberg

Debat
6. marts 2018

Kære Esben Lunde Larsen,

Jeg havde allerede opsagt min stilling i Miljøstyrelsen, da meldingen kom, at du havde besluttet at rykke størstedelen af styrelsen til Odense. Beslutningen blev fremlagt som havende det formål, at udflytningen skulle styrke andre dele af Danmark med arbejdspladser.

Men hvad medierne i mindre grad bed mærke i, er, at det ikke er hele Miljøstyrelsen, du rykker til Odense. Du beholder faktisk 150 embedsfolk i København og rykker dem ind i departementet i stedet. Det er et demokratisk problem og vil blive skidt for den høje grønne faglighed, vi traditionelt har haft på området i Danmark.

Opdelingen af Miljøstyrelsen og departementet er grundlæggende den, at Miljøstyrelsen er den faglige styrelse og departementet den politiske. Departementet sætter den politiske retning, og Miljøstyrelsen kvalificerer og vurderer de politiske ideer fagligt. Det er en styrke, da det betyder, at den politik, en minister ønsker at føre, hviler på et fagligt grundlag og har fået en faglig vurdering.

En anden styrke er, at offentligheden har mulighed for at få aktindsigt i alt, hvad der sendes mellem styrelser og departement. Det vil sige, at offentligheden har mulighed for at se, hvor fagligheden slutter, og politikken begynder, ligesom offentligheden klart kan se, om ministerens politik kan understøttes fagligt eller ej.

Denne opdeling kombineret med visionære grønne ideer har betydet en høj grøn faglighed i vores miljøpolitik, hvilket har gjort os stærke på området internationalt og styrket vores agtelse. Når Danmark har sagt noget, er der blevet lyttet, for man vidste, at det faglige grundlag var i orden.

Svære kår for faglighed

Sådan tror mange, det er principielt, men sådan har det ikke været længe. I højere grad end tidligere er denne vigtige demokratiske linje blevet udvisket, blandt andet gennem offentlighedsloven, men også igennem praksis.

Det er velkendt i statsadministrationen, at politisk følsomme områder (der hvor ministeren helst ikke vil ses over skulderen) ikke er udflytningstruet, da man gerne vil kunne holde møder og udveksle materiale fysisk og uden elektroniske spor.

Sidste år besøgte du, Esben Lunde, Miljøstyrelsen og fik her et spørgsmål, om hvordan du så på aktindsigt. Det brød du dig ikke om. Optagelsen fandt vej til pressen, det brød du dig endnu mindre om. Tilliden til dit embedsværk blev endnu mindre. Nu måtte menige medarbejdere ikke komme med til møder med dig, og vi måtte ikke tale med pressen. Sagen blev en anledning til at få endnu mere kontrol over informationsflowet til offentligheden.

Den stærke grønne faglighed har fået stadigt sværere vilkår. Du har faktisk allerede flyttet flere ting ind i departementet, små stykker ad gangen. Altid de politisk følsomme områder, hvor der forinden havde været pressehistorier, om at ting ikke var, som de skulle være. Og hvor pressen stillede spørgsmål til, om tallene nu også i virkeligheden bakkede regeringens politik op.

Nu flytter du så endegyldigt de sidste politiske områder tættere på dig, og hvorfor så det? Hvorfor denne opdeling?

Når du og regeringen flytter medarbejdere fra faglige styrelser til politiske departementer, handler det nemlig ikke om arbejdspladser, men om at udøve benhård politisk kontrol af det faglige, retoriske spin i ministeriernes pressemeddelelser kamufleret som »en faglig styrkelse af departementerne« og »en bedre fordeling af arbejdspladser i Danmark«.

Men i bund og grund kan jeg kun se, at det handler om at knægte de faglige kapaciteter, at kunne kontrollere de faglige styrelser og sætte dem uden for indflydelse, og ikke mindst – at undgå, at offentligheden og pressen kan kigge regeringens politik efter.

Og det er simpelthen ikke værdigt for et demokrati, og nu kalder jeg det for, hvad det er. Det gør jeg på vegne af mange af de medarbejdere og mine tidligere kollegaer, som stadig er ansatte, men som ikke kan sige noget, både fordi de er loyale, men også fordi de frygter de personlige konsekvenser. Og det gør jeg på vegne af det demokratiske Danmark, jeg elsker.

Offentligheden skal vide, når dets magthavere bruger deres magt til at afvikle demokratiet, og derfor har jeg skrevet dette åbne brev.

Marianne Bigum er tidligere A.C.-tekniker i Miljøstyrelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vi har nok mere end nogensinde brug for den form for inside baserede analyser, du her leverer.
Tak skal du have!

Søren Thuesen, Søs Jensen, Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Christian Skoubye, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Tinne Stubbe Østergaard, Tino Rozzo, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Mikkel Kristensen, Josephine Kaldan, Ole Kristensen, Helle Brøcker, Benta Victoria Gunnlögsson, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, jørgen djørup, Ole Frank, Niels sauer, Anette Bjørnstrup, Torben Kjeldsen, Benny Jensen, Michael Christensen, Bjarne Sinkjær, Jan August, Flemming Berger, Erik Nissen, Henrik Klausen, Bo Klindt Poulsen , Britta Felsager, Torben Burkal, Lilli Wendt, lars søgaard-jensen, Palle Yndal-Olsen, Pernille Hansen, Allan Filtenborg, Hans Paulin, Niels Bent Johansen, Arne Lund, kjeld jensen, Charlotte og Hans Glæsel, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Ib Christensen, Lillian Larsen, Vibeke Horsten, Anders Reinholdt, Morten P. Nielsen, Verner Nielsen, Kaare Skyum, Poul Simonsen, Ruth Gjesing, Hanne Ribens, Anne Eriksen, Jens J. Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Morten Larsen, Hanne Pedersen, Jesper Sano Højdal, Jes Enevoldsen, Rasmus Bartram, Lise Lotte Rahbek, Martin Madsen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Bjarne Tingkær, Jørn Erikstrup, Fam. Tejsner, Carsten Munk, Ulla Holger, Troels Ken Pedersen, Bjørn Ringgaard, Egon Stich, Hanne Koplev, Thomas Tanghus, Dina Hald, Peter Knap, Tommy Clausen, Lars Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Børge Neiiendam og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Børge Neiiendam

Løkke orkestrerer sine Ministre til de roller vi ser dem agere i.

Intet valg er tilfældigt, så det er tydeligt hvor Løkke vil have den Danske befolkning hen.

Men det er umådeligt trist at den ledende opposition ikke tydeligt nok melder klart fra overfor nogle af de doktriner der blev støbt og søsat især i Corydons tid.

Søs Jensen, Jens Lysdal, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Tinne Stubbe Østergaard, Jan August, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Josephine Kaldan, Ole Kristensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, jørgen djørup, Ole Frank, Niels sauer, John Damm Sørensen, Torben Kjeldsen, Michael Christensen, Flemming Berger, Katrine Damm, Henrik Klausen, Bo Klindt Poulsen , Britta Felsager, Palle Yndal-Olsen, Pernille Hansen, Allan Filtenborg, Hans Paulin, Niels Bent Johansen, Arne Lund, kjeld jensen, Charlotte og Hans Glæsel, Karsten Lundsby, Merete Jung-Jensen, Tue Romanow, Verner Nielsen, Poul Simonsen, Hanne Ribens, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Mondrup, Jes Enevoldsen, Torben Skov, Erik Nissen, Bjarne Andersen, Fam. Tejsner, Bjørn Ringgaard, Egon Stich, Thomas Tanghus, Dina Hald, Dorte Sørensen, Niels Duus Nielsen, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Tak for dit brave åbne brev, Marianne Bigum.
Ja, offentligheden bør vide, hvad dens ministre foretager sig i det dulgte mørkelygtelys.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Jan August, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Mikkel Kristensen, Josephine Kaldan, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, Niels sauer, Torben Kjeldsen, Michael Christensen, Katrine Damm, Taina Berg, Henrik Klausen, Britta Felsager, Torben Burkal, lars søgaard-jensen, Pernille Hansen, Hans Paulin, Niels Bent Johansen, Arne Lund, kjeld jensen, Charlotte og Hans Glæsel, Per Klüver, Karsten Lundsby, Lillian Larsen, Vibeke Horsten, Kaare Skyum, Poul Simonsen, Anne Eriksen, Leif Koldkjær, Torben Skov, Erik Nissen, Bjarne Andersen, Troels Ken Pedersen, Hanne Koplev, Thomas Tanghus, Dina Hald, Dorte Sørensen, Tommy Clausen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Kan vi ikke snart få et valg, så vi kan se om et flertal af danskerne virkelig føler sig velrepræsenterede af denne, for nogle af os, udanske regering.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Troels Brøgger, Kim Folke Knudsen, Tinne Stubbe Østergaard, Mogens Holme, Josephine Kaldan, Helle Brøcker, Estermarie Mandelquist, Torben Kjeldsen, Jens J. Pedersen, Katrine Damm, Henrik Klausen, Britta Felsager, Niels Bent Johansen, kjeld jensen, Charlotte og Hans Glæsel, Karsten Lundsby, Merete Jung-Jensen, Eva Schwanenflügel, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Erik Nissen, Carsten Munk, Gert Romme og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Han vil skide på demokratiet og befolkningens ve og vel. Som småkorrupt venstrepolitiker har han jo tydeligt gjort sine holdninger og præferencer klar og han vil - som sin chef - vedblive med at handle og virke for særinteresser i korrupt embedsførelse. Dertil skulle det altså komme i vor tid.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Troels Brøgger, Tinne Stubbe Østergaard, Tino Rozzo, Jan August, Mogens Holme, Egon Stich, Josephine Kaldan, Helle Brøcker, Estermarie Mandelquist, Michael Christensen, Torben Kjeldsen, Jens J. Pedersen, Taina Berg, Henrik Klausen, Britta Felsager, Allan Filtenborg, Hans Paulin, kjeld jensen, Charlotte og Hans Glæsel, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Verner Nielsen, Hanne Ribens, Torben Skov og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Jørn Erikstrup

Ikke ret meget tvivl om hvem der er " en sygdom i vores samfund "!

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, Torben Kjeldsen, Anne Eriksen, Jan August, Katrine Damm, Henrik Klausen, Bjarne Bisgaard Jensen, lars søgaard-jensen, Pernille Hansen, Hans Paulin, kjeld jensen, Charlotte og Hans Glæsel, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Lillian Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

Johnny Werngreen
Hvilken forskeld skulle et valg gøre, så kommer S til magten og der er ingen forskeld på V og S, S var dem der mest fanatisk kæmpede for mørklægningsloven, selvom de var modstander før valget.

Erik Bresler, Britta Hansen, Tinne Stubbe Østergaard, Egon Stich, Estermarie Mandelquist, Esben Lykke, Benny Jensen, Allan Filtenborg, Hans Paulin, kjeld jensen, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Verner Nielsen og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

De må have en speciel form for humor, de vælger der oppe i den forblæste Ringkøbingvalgkreds.
At belemre os med, Esben Lunde Larsen, 8.622 stemmer og, Inger Støjberg, 621 stemmer.
De giver jo stiv kuling, over hele landet.

Jens Lysdal, Mads Berg, Tinne Stubbe Østergaard, Tino Rozzo, Torben Bruhn Andersen, John Damm Sørensen, kjeld jensen, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Løkkes agenda er at lave Danmark ligeså rodet som han selv altid har været.
Begreberne ordentlighed og etik flyttede ud af Statsministeriet, da bette Lars fra Græsted flyttede ind. Han evner ikke at skelne!

Mads Berg, Tinne Stubbe Østergaard, Ole Frank, John Damm Sørensen, Britta Felsager, kjeld jensen, Anne Mette Jørgensen, Per Klüver, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar

Jens J. Pedersen, det vil jeg ikke sige - han løkkes da med at finde de modsatte begreber.
De er jo nok ikke så åbne for økonomiske numre, det man kalder "smart håndværk"!

Ole Frank, Jens J. Pedersen, Britta Felsager og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels K. Nielsen

Det er svært at begribe, hvorfor Esben Lunde fortsat er minister.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Troels Brøgger, Kim Folke Knudsen, Hanne Koplev, Tinne Stubbe Østergaard, Tino Rozzo, Torben Bruhn Andersen, Josephine Kaldan, Ole Frank, Anne Eriksen, Britta Felsager, Allan Filtenborg, Hans Paulin, Niels Bent Johansen, kjeld jensen, Anne Mette Jørgensen, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Anders Reinholdt og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Jeg høre somme tider folk spørge mig om hvorfor jeg er sådan efter venstrefolk. Jeg svare altid, at jeg er ikke efter venstrefolk, jeg er efter røvhuller, så hvor har folk opfattelsen af, at det er venstrefolk jeg er efter.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Tino Rozzo, Jan August, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, jørgen djørup, Ole Frank, Torben Vous, Anne Eriksen, Flemming Berger, Henrik Klausen, Lillian Larsen, Britta Felsager, lars søgaard-jensen, Hans Paulin, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, kjeld jensen, Anne Mette Jørgensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Niels Christian Sauer

Hvordan kan det mon være, at jeg ikke er spor overrasket over den her historie? Svar: Esben LL har lavet så meget svineri, at intet længere kan overraske. Venstre, når Venstre er værst.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Tinne Stubbe Østergaard, Tino Rozzo, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Josephine Kaldan, Estermarie Mandelquist, Ole Frank, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Flemming Berger, Jens J. Pedersen, Lillian Larsen, Britta Felsager, Hans Paulin, Eva Schwanenflügel, kjeld jensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Til anbefaling hør P1 Orienterings indslag og samtale med Marianne Bigum, når det bliver lagt ud.

Hun blev udsat for et meget kritisk interview. E.Lunde Larsen ville ikke medvirke han havde sendt en besked om at Miljøstyrelsen var kommet tættere på ministeren og resten blev udsendt til Odense. Her var der ingen kritiske kommentarer - men dem kan "man" selv tænke sig til efter samtalen med Marianne Bigum.

Jens Lysdal, Kim Folke Knudsen, Tinne Stubbe Østergaard, Jesper Frimann Ljungberg, Anne Eriksen, Katrine Damm, Hans Paulin, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Et værdifuldt indlæg, tak.

Niels K. Nielsen - Du spørger om hvorfor Lobby Larsen fortsat er minister. Det er han fordi han kender Venstres parole om at svække fagligheden hos de offentligt ansatte. Først var det amterne, hvor fagligheden var større end Venstre brød sig om (bortset fra Kresten Philipsen og få andre). De blev så nedlagt, og amternes faglighed blev spredt ud i kommunerne, og det er det ikke blevet bedre af, tværtimod.
Nu er turen så kommet til statens faglighed, og her går det blodigt for sig, især i de sektorer som landbruget har et udestående med. Løkke regner vel med, at hvis han svækker de funktioner, der generer bønderne, og dem der lever af landbruget, så vil nogle af stemmerne vende tilbage til grisestien.
Jeg forsøger af finde lidt trøst i den elendighed, som lobby larsen har skabt. Det eneste jeg kan finde, er, at han næppe overlever næste valg, og det er da altid noget.
Men om Soc.dem vil genoprette tingene når/his Mette Frederiksen kommer til fadet - det er jeg langt fra overbevist om. Thorning gjorde jo så at sige intet, da hun overtog magten i 2011, hun sejlede bare videre med alle de fejl og mangler, som var sket med Løkkes strukturdeform, så hvorfor skulle sort-blå Mette Frederiksen være anderledes?

Jens Lysdal, Britta Hansen, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Kim Houmøller, Tinne Stubbe Østergaard, Torben Bruhn Andersen, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, Michael Christensen, Karsten Lundsby, Ole Jørgensen, Bjarne Andersen, Jens J. Pedersen, Katrine Damm, Henrik Klausen, Lillian Larsen, lars søgaard-jensen, Pernille Hansen, Hans Paulin, Niels Bent Johansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvilket "demokrati"?

Hanne Koplev, Mogens Holme, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, Oluf Husted, Anne Eriksen, Bjarne Andersen, Flemming Berger, Lillian Larsen, lars søgaard-jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Før Fogh påstod jeg, at dansk demokrati var vel funderet, men det gør jeg ikke mere. Det ligger i ruin!

Jens Lysdal, Søs Jensen, Britta Hansen, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Hanne Koplev, Estermarie Mandelquist, Charlotte Ardal, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Pernille Hansen, Ole Frank og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

VENSTRE - Sponsorernes Parti.
Jo mere du betaler, desto mere mener vi det . Og vær tryg, vi skyr ingen midler.
Vi har dygtige, holdnings- og historieløse personer parate til at manipulere dine ønsker ind i virkeligheden.
Vi har over 30 års erfaring i at styre den offentlige mening, og vores brandkorps er meget effektivt. Du kan være sikker på, at modstanden højst blive et læserbrev i Dagbladet Information eller et spørgsmål til en minister.

Jan Fritsbøger, Britta Hansen, Mads Berg, Kim Houmøller, Hans-Henrik Tungelund, Tinne Stubbe Østergaard, Egon Stich, Estermarie Mandelquist, jørgen djørup, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Michael Christensen, Anne Eriksen, Ole Jørgensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Niels Vest-Hansen

O Tempora, O Mores.
At gennemleve Roms forfaldstid version 2.0 giver om ikke andet lidt historisk vingesus.

Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Christensen

Og så siger man at venstrefløjen intet har at kæmpe for!

Jens Lysdal, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Tinne Stubbe Østergaard, Peter Wulff, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Hans-Henrik Tungelund

Esben Lunde Larsen som Landbrugsminister! Så slap han for at tale så meget uden om, og vi slap for at høre på det. Men der er selvfølgelig en mening med galskaben, desværre. Miljøminister...

Charlotte Ardal og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

hvis nogen skulle få lyst til, at se dokumentaren fra 2006 om Grensted Værket og forureningen her // Esben Lunde Larsen mener regionen selv skal løfte rengørings opgaven
https://vimeo.com/254483997/291fc2187e

Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Karsten Lundsby og Tinne Stubbe Østergaard anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Opfordringen til medarbejderne i Miljøstyrelsen - og ikke mindst dem, der snart flytter over i departementet - må være, at de er knivskarpe og aldeles kompromisløse ifht deres egen faglighed.
Desværre er det jo lykkedes regeringen at kompromittere troværdigheden hos de forskere, der leverede det faglige grundlag til seneste landbrugspakke, først og fremmest ved at betjene sig af et uhørt politisk pres mod ledelse og medarbejdere på Århus Universitet.
Dermed er det også lykkedes regeringen at så tvivl om 'eksperternes' faglige uafhængighed, hvilket efterlader regeringen med en hel fodboldbane af muligheder for at politisere og manipulere.
Hvis det lykkes ELL og regeringen at tegne et billede af, at embedsværket for en stor del består af en flok øko-fundamentalister, med deres egne politiske dagsordener, er slaget tabt. Og dermed vil der være mere elle mindre frit slag for landbruget til at fortsætte den naturvandalisme, der har stået på i årtier.

Jens Lysdal, Jan Fritsbøger, Britta Hansen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Pernille Hansen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Ib Christensen, Arne Lund, Kim Houmøller og Hans-Henrik Tungelund anbefalede denne kommentar

Det handler ikke om dialog, demokrati eller en ærlig tilgang til problemerne.
Det med trusler og magtdemonstrationer rimer bedre. Læg mærke til hvor får, der går ud med protester og udtalelser omkring fejlvurderinger, uærligt spil og faglighed. Ligegyldig om det handler om natur, landbrug, sundhed og love.

Det synes forbeholdt seniorer og andre, der ikke mere skal være i den stilling, de har haft.
Enkelte forsøger sig alligevel, men betaler også for det. "Vil du gerne fyres"?
Mørklægning og fordækte dagsordener florerer lystigt i denne tid og skal vi virkelig føre dette misfoster om ghettoer ud i livet?
Sandhedens stemmer i radioen er nået til lektorerne, der er mangel på eksperter og professorer?

Det må være svært at holde på sin faglighed (hvor højt, man end ønsker det) i en tid, hvor trenden er det modsatte. Det ville også ende galt for politikerne, hvis de blev holdt op på en faglighed?

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tak til Marianne Bigum for at stå frem med denne beretning. VLAK Marionet Teateret er en ligeså utålelig arbejdsgiver som Donald Trump - De dygtige ærekære og kvalificerede medarbejdere flygter.

Ejgil Andersen

Med 30 års ansættelse i Miljøministeriet - og stadig ansat i Miljøstyrelsen - må jeg indrømme, at jeg blev noget overrasket over at høre at Information havde valgt at brínge denne historie om Esben Lunde uden at faktachekke det bedre. Og ked af det, fordi det er endnu en sten som cementerer historien om at Miljøstyrelsens medarbejdere er uprofessionelle og illoyale når de får en borgerlig minister. Jeg tror ikke der er ret mange af os, som stadig er ansat, som tror på at konstruktionen med at have et meget skævt departement, hvor ca. halvdelen af medarbejderne arbejder med Miljøstyrelsens område er en langtidsholdbar løsning. Det er en feberredning for at fastholde nogle fagpersoner og nøglemedarbejdere ind til styrelsen i Odense er kommet ordentligt på benene. Udflytningsspøgelset er kommet for at blive og der kommer nok både en 3. og 4. bølge, hvor de sidste nok skal følge efter. Uden overhovedet at tage stilling til Esben som minister vil jeg stilfærdigt sige, at man skal passe på med at gøre skarn uret. Konspirationsteorier er selvfølgelig altid interessante, men sjældent gavnlige i forhold til en saglig debat. - og nej, jeg har ikke stemt på Esben og nej, jeg er ikke blevet bedt af nogen om at skrive dette.