Læserbrev

Vores liberale demokrati skal kunne rumme IS-fanger

Vi skal ikke ty til de samme midler som vores ekstremistiske fjender gør
Debat
12. marts 2018

I Danmark er vi tilhængere af de liberale værdier herunder retten til liv, ikke at blive torteret og en fair rettergang. Det er essentielle karakteristika ved et vestligt samfund, der beskytter det enkelte menneske mod overgreb. Dansk Folkeparti er dog klar til, at vi ikke skal sikre det enkelte menneske mod overgreb fra staten. I stedet ønsker DF, at danske IS-krigere, der bliver taget til fange, ikke skal overflyttes til Danmark for at få en retfærdig rettergang.

Paradoksalt vil DF gerne sende kriminelle udlændinge til afsoning i eget land, men partiet vil ikke tage imod danske fanger. Hvis DF får sit ønske opfyldt, kan de danske IS-krigere opleve at blive udsat for grusomheder, som vi i Vesten afskyr og har emanciperet os fra.

Men på trods af og selv om vi alle anser danske IS-krigere som fjender mod den danske stat og som forbrydere mod de demokratiske værdier, så skal Danmark tage imod fangerne.

Det skal vi, fordi vi ikke skal ty til de samme midler som vores ekstremistiske fjender gør. Det, at vi opretholder vores moralske kodeks og værdier, vil give vores ekstremistiske fjender det største nederlag. For den største sejr, de kan få, er, at liberale demokratier begynder at afvige fra vores værdier. Vi skal – uden undtagelse – bevare overbevisningen om, at den liberale dagsorden kan stå distancen mod ekstremisterne.

Når de forsøger at smitte os med deres mørke og vil omvende liberale lande til at bevæge sig væk fra lyset og ind i mørket, så skal vi stå imod. Vi skal bevare håbet om, at vi kan modstå de mørke stød, som vil ramme Danmark. Vi skal som samfund bevare den fundamentale overbevisning om, at ethvert menneske har potentiale til at være en kraft for det gode, hvilket kræver, at vi støtter de liberale værdier. Vi bliver nødt til at tage imod de få danske IS-krigere for at bevare vores liberale moral og -værdisæt.

Marcus Danielsson er udenrigsordfører for Liberal Alliances Ungdom.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her