FOLK fra dagens avis

Fredrik Sandberg

Debat
4. april 2018

Lill-Babs

Den svenske sangerinde Barbro Margareta Svensson sov tirsdag stille ind efter et kortere sygdomsforløb. Lill-Babs, som hun bedst er kendt i offentligheden, blev 80 år gammel. Det var den folkekære sangerindes to døtre, der bragte den triste nyhed i et opslag på Instagram. I skrivende stund har billedet fået knap 27.000 likes.

Stig Anderson

Lill-Babs var lyden af svensktop og schlager. Med uforglemmelige hits som »Leva Livet« og »En Tuff Brud I Lyxförpackning« vandt hun i start-60’erne svenskernes hjerter med lette tekster og glimt i øjet. Gennembruddet var sangen »Är Du Kär I Mig Ännu Klas-Göran«, skrevet og komponeret af den på det tidspunkt ukendte Stig Anderson, som senere blev ABBA’s manager.

ABBA

Slægtskabet med ABBA stopper ikke der. I 1971 – året inden den legendariske popgruppe blev dannet – udgav Lill-Babs sangen »Välkommen Till Världen«, der udover at være et hit i sin eget ret, er en af de tidligste optagelser, hvor de fire ABBA-medlemmer synger sammen som baggrundskor. Gruppen akkompagnerede også Lill-Babs koncerter ved Gröna Lund.

Lil B

Det svenske popikon har også forbindelser til nyere musikalske strømninger. »Leva Livet« var en fortolkningen af Lesley Gore-hittet »It’s My Party«, der i 2014 blev genbrugt af den svenske duo Icona Pop med hjælp fra den amerikanske rapper Ty Dolla $ign. Og amerikanske hiphop synes at gå igen. I hvert fald har en af de mest excentriske unge rappere taget navnet Lil B.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her