Debat
18. april 2018

Fødselar

Manuskriptforfatteren Shinobu Hashimoto fylder 100 år i dag. Han stod bl.a. bag filmen De syv samuraier (1954), der fik stor betydning for spaghettiwesterns og Clint Eastwood. Filmen handler om gode samuraier og onde røvere.

Forfatter

Udover filmmanuskripter har Hashimoto bl.a. skrevet en biografi. Den 256-siders lange bog handler om samarbejdet med filminstruktøren Akira Kurosawa. Hashimoto og Kurosawa kender hinanden efter et samarbejde om otte film.

Keramiker

Ved siden af at være en verdenskendt manuskriptforfatter har Hashimoto også lavet traditionel japansk keramik. Han åbnede et galleri i Hokkaido, hvor han kunne udstille keramikken, og opfandt teknikker for at give leret et rustikt metallignende look.

Festivaldeltager

Apropos keramik bliver der i juli mulighed for selv at prøve kræfter med leret på Skælskør Keramikfestival 2018. Her bliver der fremvist keramik og tilbudt workshops. Desuden kan man få sig en snak med kunsterne bag værkerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her