Folk

Folk

19. april 2018

Svinefolk I

Danske svineproducenter har problemer. Forbrugerne spiser mindre svin, blandt andet fordi de opfatter svinekød som »mindre sundt, mindre dyrevelfærdsvenligt og i det hele taget uinspirerende«. Det viser en analyse fra Landbrug og Fødevarer.

Svinefolk II

Problemet er, at svin giver forbrugerne associationer i retning af »det masseproducerede dyr«, hvis formål er at blive slagtet. Gris derimod giver associationer i retning af »det levende dyr«, »bondegård«, »Morten Korch« og »hyggeligt«.

Grisefolk I

Derfor skal en »revitaliseringsstrategi« nu ændre på befolkningens opfattelse, og en række produkter skal have nyt navn. »Hakket svinekød« skal f.eks. i stedet hedde »hakket grisekød« og »svinemørbrad« skal hedde »mørbrad (af gris)«.

Grisefolk II

Ifølge analysen kan en navneændring betyde, at det samme svin for fremtiden kan sælges til de før så mistænkelige forbrugere, når bare man kalder indholdet for gris. For hvorfor ændre indhold, når man kan nøjes med at ændre indpakning?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er da muligt, Sebastian Gjerding, at forbrugerne er mistænkelige, som du skriver i 'Grisefolk II'. Men jeg synes nu mere dette initiativ fra landbruget giver anledning til, at forbrugerne skulle blive mistænkSOMME (?)

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar