Debat
9. april 2018

Michel Foucault

Den afdøde franske rockstjernefilosof Michel Foucault er i vælten igen. Og der har været lidt forskelligt. Noget med, at han forsvarede pædofili og støttede den gryende islamisme i Iran i de sidste år, inden han døde. Han er dog også blevet fremhævet som feministisk forbillede.

Brændte børn I

»Fra første semester er vi blevet introduceret til feministiske teoretikere som Michel Foucault (…). Vi har fucking læst teorier om at blive undertrykt og underlagt patriarkatets dominans,« skriver Drude Morthorst Rasmussen i studiebladet ved Institut for Statskundskab, KU.

Brændte børn II

I 2014 gik to tidligere statskundskabsstuderende til pressen og afslørede, hvordan introforløbet på uddannelsen foregik. Det omtales i dag som »Den store brand«. Drude Morthorst Rasmussen mener stadigvæk, at opvarmningsforløbet på Statskundskab er sexistisk. Derfor det bandende indlæg.

Kagemeleren

En anden forklaring:

»Det er åbenlyst, at læserbrevet bruger en feministisk dagsorden som undskyldning for at mele sin egen kage. Hvis man vil kønsopdelt opvarmning til livs, må man bruge argumenter funderet i virkeligheden,« skriver Ask Juncker Harsløf i samme blad.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her