Folk

FOLK

9. april 2018

Michel Foucault

Den afdøde franske rockstjernefilosof Michel Foucault er i vælten igen. Og der har været lidt forskelligt. Noget med, at han forsvarede pædofili og støttede den gryende islamisme i Iran i de sidste år, inden han døde. Han er dog også blevet fremhævet som feministisk forbillede.

Brændte børn I

»Fra første semester er vi blevet introduceret til feministiske teoretikere som Michel Foucault (…). Vi har fucking læst teorier om at blive undertrykt og underlagt patriarkatets dominans,« skriver Drude Morthorst Rasmussen i studiebladet ved Institut for Statskundskab, KU.

Michel Foucault er nok den franske filosof, som har haft størst indflydelse på tænkningen ved de humanvidenskabelige fag de seneste 50 år. Men netop nu, 34 år efter hans død, er der dukket nyt materiale op af arkiverne, som afgørende belyser hans kritiske projekt.
Læs også

Brændte børn II

I 2014 gik to tidligere statskundskabsstuderende til pressen og afslørede, hvordan introforløbet på uddannelsen foregik. Det omtales i dag som »Den store brand«. Drude Morthorst Rasmussen mener stadigvæk, at opvarmningsforløbet på Statskundskab er sexistisk. Derfor det bandende indlæg.

Kagemeleren

En anden forklaring:

»Det er åbenlyst, at læserbrevet bruger en feministisk dagsorden som undskyldning for at mele sin egen kage. Hvis man vil kønsopdelt opvarmning til livs, må man bruge argumenter funderet i virkeligheden,« skriver Ask Juncker Harsløf i samme blad.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu