Klumme

Det forkætrede år

Inflation i løjerlige udsagn om de tusinde blomsters blomstring
6. april 2018

Før påske kunne man på Ekstra Bladets bagside læse artiklen »Løgnen om 68« forfattet af bladets debatredaktør Mads Kastrup. Det siger sig selv, at børn af ’68 – om end et yngre som debatredaktør Kastrup i sit stille sind må være klar over, at løgnen om ’68 næppe kan være emnets mest udtømmende udsagn. Hvem lyver, hvilken løgn, om hvad?

Alle historiske fænomener behæftes med myriader af halve sandheder, hele og halve løgne. Den mest omtalte person i verdenshistorien, fra hvem vi regner selve tiden, blev ikke født i Kr. fødselsår, snarere seks-syv år senere. Om overhovedet.

Schweizernes nationalhelt, Wilhelm Tell, som Georg Brandes påpegede i sin kritik af kristendomsmyten, er i den forstand på linje med Jesus. Om Tell ved man som med Jesus, hvad han foretog sig, hvornår han skød æblet af sønnens hoved, og hvad Tell i øvrigt har sagt og gjort. Men Wilhelm Tell har ikke eksisteret. Så meget ved man med sikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Malan Helge
 • Kurt Nielsen
 • Toke Andersen
 • Tommy Clausen
 • Eva Schwanenflügel
 • Frede Jørgensen
 • Tino Rozzo
 • Torben K L Jensen
 • Grethe Preisler
Malan Helge, Kurt Nielsen, Toke Andersen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Tino Rozzo, Torben K L Jensen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Bravo - Metz. En skarp afsløring af nogle rønnebær der muligvis var sure i et retro-perspektiv der slår plat på datidens opgør med den sorte undervisningsektor hvor alt hvad der lugtede oprør blev overtaget af nogle få selvbestaltede munke-marxister der der tilfældigvis havde fået selve ideen om kommunismen galt i halsen for så senere at gylpe hele lortet op som sort galde i den anden grøft.
Umiddelbart kommer man til at tænke hvad den gamle svenske socialdemokrat mente om den sag - "Ungdommen er ikke hvad den har været - og det har den sgu heller aldrig været"

Karsten Lundsby, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Georg Metz :
"Disse aggressive middelklasserevolutionærer ændrede imidlertid på relativt få år signaler og dukkede op igen som ærkereaktionære og/eller hyperliberalister med sympati for strømninger i Dansk Folkeparti og afsky for humanisme, frisind, fremmede og Sverige."

Lige netop. Betonfundamentalister har det godt på alle yderfløje, hvor de kan promovere deres selvfede egoer med en højere sag som tjener.

Malan Helge, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Frede Jørgensen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar