Læserbrev

Nutidens besættelse

Vi har brug for at give medaljer og anerkendelse til modstandsmænd og -kvinder under Anden Verdenskrig for at blive ved med at kæmpe mod nye formørkelser
Debat
9. april 2018

I mit arbejde som sosu-assistent har jeg for nylig udarbejdet en livshistorie sammen med en beboer: Under krigen trykte han illegale blade, blev forfulgt af tyskerne, måtte forlade sin familie og gå under jorden. Han fortsatte dog med at arbejde for modstandsbevægelsen – blandt andet med sabotage.

Jeg spurgte, om han havde fået en medalje eller anden anerkendelse fra staten. Det har han aldrig fået. Hvor ville det dog være en stor befrielse, hvis regeringen ville hædre dem, der dengang kæmpede mod formørkelsen. Som det er nu, føler man, at frygten for det fremmede igen er en hel besættelse.

Jens Rasmus Berenth Hansen, Mårslet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her