Læserbrev

Straf firmaer hårdt for bevidst snyd

At man ligefrem har folk ansat til at udføre fup og bedrag over for forbrugere og myndigheder, bør naturligvis straffes, så det kan mærkes
16. april 2018

I et Ritzau-telegram den 11. april 2018 forlyder det, at EU-Kommissionen med et nyt udspil ønsker at skærpe sanktionerne over for firmaer, der tjener penge på at snyde forbrugerne. Som specifikt eksempel nævnes VW’s snydesoftware, der kan sænke NOx-udledningen til at acceptabelt niveau, hver gang bilerne bliver smidt op på en testbænk.

At man ligefrem har folk ansat til at udføre fup og bedrag over for forbrugere og myndigheder, bør naturligvis straffes, så det kan mærkes. For ellers er straffen jo blot en sjov lille økonomisk gave til myndighederne i årsregnskabet.

I udspillet anser kommissionen en bøde på op til fire procent af et snydefirmas omsætning i hvert EU-land for et passende niveau. Chefkonsulent Bo Dalsgaard hos interesseorganisationen Danske Erhverv udtaler samme dag om en sådan bøde, at den er »helt ude af proportion«. Nej, Bo Dalsgaard, det er totalt ude af proportion, at firmaer ligefrem ansætter folk til at slippe godt fra at snyde myndighederne – derfor må man sætte hårdt mod hårdt.

Bo Dalsgaard hævder også, at bødestørrelsen »vil betyde, at virksomheder må lukke«. Gad vide om Bo Dalsgaard er EU-modstander, siden han anvender dommedagsdemagogisk automatkritik af EU-Kommissionen. Hvis virksomhederne opfører sig ordentligt, får de selvfølgelig ingen bøder. Og omvendt: Hvis et givet firma notorisk spekulerer i at snyde, er det klart en fordel for alle de retskafne virksomheder, Bo Dalsgaard repræsenterer, at snydefirmaet stoppes effektivt.

Jesper Hansen, Bagsværd.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben Lindegaard
Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu