Læserbrev

Stryg besparelser og få kvalitet i uddannelser

Når Folketinget gennem den kommende bevillingsreform fordeler penge til landets universiteter, afhænger tilskudende af, hvor hurtigt kandidaterne kommer ud på arbejdsmarkedet – men det styrker ikke uddannelseskvaliteten
17. april 2018

Snart skal Folketinget vedtage en bevillingsreform, der bestemmer, hvordan pengene skal fordeles på landets universiteter.

Bevillingsreformen mindsker omfanget af den udskældte fremdriftsreform markant. Det er tiltrængt. Men den indfører til gengæld betingede tilskud, der er afhængige af studenterevalueringer, og hvor hurtigt kandidaterne kommer i job.

Reformen flytter også midler fra taxameteret hen til en basisbevilling. Hensigten er at sætte fokus på kvalitet. Men kvaliteten afhænger først og fremmest af, at politikerne lægger sparekniven fra sig.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind lagde for nyligt første sten, da han i et interview med Mandag Morgen sagde, at de årlige procentvise besparelser på universiteterne ikke kan blive ved. Jeg håber, at synspunktet vinder gehør bredt i regeringen. Besparelser og kvalitet hænger ikke sammen.

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu