Læserbrev

Man skal være ualmindeligt privilegeret for at sige nej til børnevaccination

Man siger kun nej til vacciner, hvis man er sikker på, at andre har ens ryg
Debat
23. april 2018

Vil man vide, hvad det vil sige at være privilegeret, behøver man blot at lægge øre til danske forældre, der fører lange diskussioner med sig selv om, hvorvidt deres børn skal vaccineres. Uanset om man er for eller imod vacciner, er det enestående blot at have mulighed for at vælge til og fra.

Tal, som UNICEF offentliggør i anledningen af den aktuelle Internationale Vaccinationsuge, viser, at 1,5 millioner børn under fem år hvert år dør af sygdomme, der kunne have været undgået, hvis de havde fået simple vacciner.

Og verden over er det en lang sej kamp at levere vaccinerne til områder, der er ramt af krig og katastrofer eller bare er så afsidesliggende, at leverancerne kun kan nå deres mål ved hjælp af æsler og dagslange klatreture i bjerge med køletasker på ryggen.

I de egne er der ingen, som taler om, at deres børns immunsystem bliver styrket af at klare infektioner på egen hånd. Her har de fleste nemlig været vidne til, hvor effektivt simple lungebetændelser og mæslinger tager livet af småbørn. I 2016 skyldtes 25 procent af alle dødsfald blandt børn under fem år nemlig sygdomme, som kunne have været undgået ved hjælp af vacciner.

Det glædelige er, at det er relativt billigt og nemt at undgå denne type dødsfald. Faktisk har vacciner aldrig været billigere og lettere tilgængelige. Det koster kun 18 dollar at sikre et barn i et lavindkomstland fuld vaccinationsdækning, hvilket gjorde det muligt for UNICEF at købe mere end 2,5 milliarder vaccinedoser og nå ud til 45 procent af verdens børn under fem år alene i 2016.

Vaccineprisen er rørende lav i forhold til, hvad det koster at behandle, når sygdommen først bider sig fast – hvis effektiv behandling da overhovedet er tilgængelig.

Og her er vi fremme ved den afgørende forskel på at være privilegeret og underprivilegeret. Man spiller kun højt spil med sit barns vaccinationskort, hvis to forhold er til stede.

For det første skal man kunne forlade sig på, at de fleste af ens medborgere er vaccineret, så smittespredningen er lille. For det andet skal man være sikker på at have et velfungerende sundhedssystem i ryggen, hvis uheldet er ude og mæslingerne udvikler sig fatalt eller livmoderhalskræften sætter ind. Man siger kun nej til vacciner, hvis man er sikker på, at andre har ens ryg.

Line Grove Hermansen, kommunikationsdirektør for UNICEF Danmark

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er en myte, at vacciner er sikre og effektive, da der mangler videnskabelig dokumentation for dette udsagn.
I denne artikel kan man læse, at DTP-vaccinen faktisk øger børnedødeligheden.
http://yournewswire.com/denmark-dtp-vaccine-mortality/

Set med mine øjne bør der foreligge videnskabelig dokumentation, foretaget ved den dobbeltblindede randomiserede forsøgsmetode, for vacciners effekt og sikkerhed.
Endvidere bør Vaccineindustrien være ansvarlig for deres produkter, som Medicinalindustrien er det.

Klaus Lundahl Engelholt, Birgitte Olsen og Claus Nørgaard Gravesen anbefalede denne kommentar

Hanne Koplev: du burde være lidt mere kritisk når du støver tvivlsomme artikler op fra "yournewswire" der refererer en artikel publiceret i et obskurt tidsskrift EbioMedicin. På denne her hjemmeside kan du læse mere om hvor elendig undersøgelsen (med knap 1000 børn) er : https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/tag/soren-wengel...

og på denne side er et studie udført på basggrund af 805 206 børn
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16091572 der fuldstændig afviser ovenstående artikel.

Talrige seriøs artikler bekræfter vaccinations virkning og afviser enhver overdødelighed på grund af vacciner.

Pseudo videnskab "beviser" også at jorden er flad og at Elvis Presley lever i bedste velgående og så bliver det svært at tale fornuft.

Torben K L Jensen, Eskil Nielsen, Kim Strøh, Julie Jensen, Ole Kresten Finnemann Juhl og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Claus Nørgaard Gravesen

Lines læserbrev her demonstrerer endnu engang, at man kan slippe afsted med alle former for positive og fremmende påstande om vaccination ganske uden belæg eller dokumentation, og også helt uden så meget som en reference.

Lad dog os andre tage debatten skridtet videre nu og tænke selv, i stedet for blot at lade os indbilde. Er man ikke villig til at inddrage og diskutere al information, så fremmer man heller ikke en åben, ærlig og sober debat, og det kommer vi andre aldrig videre med.

Line kan dog passende knytte en kommentar til følgende studier og artikler, som hun jo indirekte påstår, ikke findes. Et kvalificeret gæt er dog, at det vil hun ganske sikkert ikke - også selvom det så bare var til en enkelt artikel, som den der refereres til ovenfor.

http://www.ebiomedicine.com/article/S2352-3964(17)30046-4/fulltext
http://vaccinepapers.org/high-aluminum-content-autistic-brains/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0162013417304749?via%...
https://steemit.com/vaccines/@steemtruth/vaccines-do-not-stop-disease
http://www.pnas.org/content/early/2018/01/17/1716561115
https://molecularcytogenetics.biomedcentral.com/articles/10.1186/1755-81...

Jeg vil meget gerne debattere både enkeltvise eller alle af ovenstående, men først og fremmest bør alle dog være klar over deres eksistens.

I denne danske video kan man høre mere om DTP-vaccinen og øget børnedødelighed. https://youtu.be/mMGkVFCf5k8

Mikael Fotopoulos

Vacciner kan være farlige. Men det er langt farligere ikke at lade sig vaccinere. Antallet af mennesker der dør hvis ingen i en population bliver vaccineret er mange gange højere, end antallet af mennesker der dør af vaccinebivirkninger. Forskellen kan oftest tælles i faktor 1000 eller langt mere.
Men det er jo bekvemt ikke at lade sig vaccinere imod en sygdom, som er blevet sjælden fordi alle andre er vaccinerede. Enten forstår man den pointe eller også gør man ikke.

Marie Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eskil Nielsen, Kim Strøh og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Mikael Fotopoulos Der mangler videnskabelig dokumentation for vacciners effekt og sikkerhed, hvilket også betyder, at man ikke ved, hvor udbredt vaccine-bivirkninger egentlig er. I Danmark estimerer man at ca. 1-10 % af alle vaccine-bivirkninger indberettes og i USA estimeres at kun 1 % indberettes, så hvordan kan nogen udtale sig om fordele og ulemper ved vaccination, når dette reelt ikke er undersøgt?

Birgitte Olsen

Line Grove Hermansen - du har fået noget helt galt i halsen.
Nu er jeg vokset op i en tid, hvor mæslinger, fåresyge og røde hunde var noget stort set alle fik.
MFR vaccinen blev indført i Danmark omkring det tidspunkt, jeg fik mit første barn. Jeg fravalgte den og meldte mig ind i en smittekæde, med henblik på at "fange" smitten ad den vej. Desværre var mine børn ikke modtagelige de gange, jeg mødtes med andre smittebærende børn, hvilket ærgrer mig meget, da de nu må forvente at få dem som voksne i stedet for da de var børn, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.
Ergo lukrerer jeg ikke på, at andre vaccinerer deres børn.

Der synes at være en helt grundlæggende præmis, der siger, at vacciner altid er af det gode. Det er tabu at udfordre denne præmis.
Dog er der intet forskningsmæssigt belæg for påstanden om, at vacciner er årsagen til de færre dødsfald som følge af de helt almindelige børnesygdomme, som min generation er opvokset med. Tværtimod faldt disse tal løbende som følge af bedre ernæring, sanitet mv., og først efter dette blev vaccinerne indført. Det er fakta, som der nemt kan findes dokumentation for.
Når der sker dødsfald i Rumænien og andre steder er det som følge af dårlige leveforhold.

I slutningen af 2017 fremlagde Professor Chris Exley resultater af den seneste forskning, der viser, at aluminium, som bruges som adjuvans i mange vacciner – herunder HPV vaccinen - er direkte linket til autisme og andre braindisorders.
Han er en af verdens førende og anerkendte forskere inden for området og har arbejdet med det i 30 år. Han har aldrig været i mod brugen af aluminium i vacciner før dette studie, som entydigt viser en sammenhæng.
I samme åndedrag er vi i Danmark ved at indføre den meget omtalte HPV vaccine til alle unge piger – og snart også til drengene. Der er IKKE lavet forskning, hvor der har været en gruppe, som har fået placebo – tværtimod har kontrolgruppen fået indsprøjtet adjuvansen aluminium, og derfor er der selvsagt ikke så stor forskel på bivirkningerne, da disse jo kommer af adjuvansen og ikke af selv vaccinen.

Så længe der ikke er lavet et studie i sundhed og sygdomme hos vaccinerede vs. uvaccinerede (hvorfor er dette studie ikke lavet for længe siden?)
så længe man ikke anerkender, at en stor del af vaccineskeptikere er veluddannede og velinformerede mennesker, der har sat sig grundigt ind i sagerne,
så længe læger ikke er uddannet i, hvad vaccinationer indeholder og de mulige komplikationer, der kan følge (det undervises der ikke i på medicinstudiet!)
så længe læger ikke indberetter alle reaktioner/ bivirkninger/skader,
så længe alle bivirkninger/skader af vacciner ikke indgår i forskningsresultater,
så længe den forskning, der problematiserer brugen af aluminium som adjuvans i vacciner ikke tages alvorligt,
så længe der ikke er forsket i cocktaileffekter,
så længe vacciner ikke er underlagt samme forskningsmæssige krav som andet medicin,
så længe man ikke anerkender betydningen af, om man indtager stoffer oralt eller gennem indsprøjtning,
så længe man lukker munden på de læger, der tillader sig at stille spørgsmål,
så længe der foregår en udskamning af forældre, der fravælger vacciner,
så længe der er økonomiske interesser mellem producenter, formidlere, politikere mv.,
så længe medicinalindustrien – som den eneste i verden – ikke kan sagsøges, når det kommer til bivirkninger/skader ved vacciner (lov fra 1986, USA)
så længe man forsøger at ekskludere dem, som ikke retter ind - og jeg kunne blive ved ... så vil der med god grund findes en del vaccineskeptikere.

Hanne Koplev og Claus Nørgaard Gravesen anbefalede denne kommentar
Claus Nørgaard Gravesen

@Twan Manders (Steno)
Din reference konkluderer ud i det blå, Twan. Eneste egentlige argument er, "The deaths were not categorized", og dog så ser man, når man læser studiet, at "There were no deaths due accidents" i 3-5-måneders-gruppen. Samtidig konkluderer din reference, at "the overall results are positive with a full vaccination", hvilket er direkte modstridende studiets resultater, som konkluderer "Co-administration of OPV with DTP may have reduced the negative effects of DTP". Selvfølgelig er det ældre data, man her har brugt, men det er stadig stærkt alarmerende.

Ydermere så henviser din reference (og du selv) til et (af mange) stærkt fordrejet registerstudie udført af vaccine-industrien selv i form af SSI alene (som Steno også med stærk tilknytning til Novo Nordisk Fonden). Det frifinder på ingen måde vaccination på noget plan, tværtimod - så alt i alt er din reference ganske tvivlsom, Twan, som du ellers selv anklager Hanne Koplevs for at være. Man bør nok feje for egen dør, før man fejer for andres.

Mon du er villig til at diskutere eller blot knytte en kommentar til dette studie nu, Twan?
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17308763
Artikel om studiet:
http://vaccinepapers.org/high-aluminum-content-autistic-brains/

Claus Nørgaard Gravesen

@Mikael Fotopoulos (tidligere Novo-ansat)
Der findes ingen dokumentation for dine påstande, så din "pointe" glider helt og aldeles ud i sandet.
Bl.a. "som er blevet sjælden fordi alle andre er vaccinerede".

Er man i tvivl, kan man se lidt statistik her ang., hvordan man først er begyndt at vaccinere efter, at en given sygdom allerede var næsten udryddet og stadigt faldende.

https://steemit.com/vaccines/@steemtruth/vaccines-do-not-stop-disease

Andre lidelser er forsvundet ganske uden vaccinationer.

Desuden er overdødelighed langtfra den eneste alvorlige "bivirkning" forårsaget af vacciner.

Claus Nørgaard Gravesen

@Birgitte Olsen
"så længe der ikke er forsket i cocktaileffekter"

Mht. cocktaileffekter, så har vi allerede en smule evidens i form af dette studie fra 2016 - og fra den Italienske regering i form af dette dokument (konklusion side 202).
http://www.jpands.org/vol21no2/miller.pdf
https://lifebiomedguru.files.wordpress.com/2018/03/2018feb7_commissione_...

torben - nielsen

Når man læser dette debatspor, får man hurtigt det indtryk, at vacciner ingen effekt har på de sygdomme, som de skulle beskytte imod.

Der er efterhånden kun bivirkninger tilbage, og selv om der kun bliver indberettet mellem 1-10% af mulige symptomer på bivirkninger, så er der kun bivirkninger.

Videnskaben har siden Edward Jenner udviklede den første vaccine mod kopper, åbenbart holdt hele befolkningen i uvidenhed, om at vaccine i virkeligheden alligevel ikke virker.

Til det, er der kun et, - at sige: Lad blot epidemierne hærge!!

torben - nielsen

Dem, som går ind for at vaccinere måler vaccinens effekt op mod de ulemper, som den aktuelle sygdom giver.

Dem, som ikke er tilhængere af at vaccinere, koncentrerer sig udelukkende om eventuelle bivirkninger, fraværet af den aktuelle sygdom, regnes ikke med.

Fra gammel tid, har en af metoderne til at begrænse epidemier været, at isolere de syge fra de raske. Modstandere af vaccine bringer ubeskyttede personer sammen med syge, for at sprede sygdommen endnu mere.

Dette er metoden til at starte en epidemi, så derfor: Lad blot epidemierne hærge!!