Folk

FOLK

19. maj 2018

Københavnere

Sangen »København, København«, der er omtalt øverst på denne side, blev fremført af Olga Svendsen i Cirkusrevyen i 1933. Hun havde haft så stor succes med sin sang »Nyboders pris«, at hun i mange år måtte lovsynge byen og dens enkeltkvarterer.

Optimister

Vældig optimisme prægede København ved forrige århundredeskifte. I 1901-02 indlemmedes sognene Brønshøj, Vigerslev, Valby, Kongens Enghave og Sundby Kommune i København. Dens areal blev tredoblet. Man antog, at udvidelsen ville vare ved.

Embedsmænd

I første halvdel af 1900-tallet var Københavns Kommune kendt for at have nogle af landets dygtigste embedsmænd. Så forslummede bestanden, fordi de politiske ledere på Rådhuset begyndte at kigge efter partitilhørsforhold, når de ansatte og forfremmede.

Kriseramte

Københavns Kommune blev for alvor kriseramt under de to overborgmestre Urban Hansen og Egon Weidekamp, der samlet regerede fra 1962-89. Mange anså dem for betonsocialdemokrater, der slet ikke sansede at tiden var en anden end i 1930’erne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu