Folk

FOLK

31. maj 2018

Arne Astrup I

Professor Arne Astrup fra Københavns Universitet er igen i vælten. Han har sammen med kolleger fundet en genial slankekur, ’blodsukkerkuren’, men ifølge videnskab.dk er både danske og udenlandske kolleger skeptiske over for videnskaben bag.

Arne Astrup II

Hovedstudiet bag blodsukkerkuren er ellers blev præsenteret som »banebrydende« i en pressemeddelelse fra KU og i flere medier. Det er i øvrigt udgivet i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition, hvor Arne Astrup er redaktør.

Arne Astrup III

Studiet er forresten betalt af det amerikanske firma Gelesis Inc, som Arne Astrup er rådgiver for og har lavet et firma sammen med. Firmaet uddanner diætister, der mod betaling rådgiver danskere i at følge blodsukkerkuren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
  • David Zennaro
  • Grethe Preisler
Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, David Zennaro og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Østergaard

Den store fejl var vel et eller andet sted at lade universiteterne ansætte kommunikationseksperter, så de nu kommunikerer "strategisk" på samme måde som større virksomheder, f.eks. mobilproducenter eller børsnoterede medicinalvirksomheder.