Folk

FOLK

Debat
11. maj 2018

Markedsfolk

Det er markedstid.

Sindal Marked i Nordjylland må for første gang holdes uden heste, skriver TV 2 Nord. Udbrud af den farlige hesteherpes gør, at man ikke tør lade hestene komme på markedet. Så ingen kys på mulen i år.

Smittebærere

Smittede heste kan få feber, hoste, lammelser og i værste fald dø. Herpesvirus 1 smitter ikke mennesker, men vi kan være bærere af virussen og smitte hestene. Flere heste er døde allerede. Det er ikke nemt at være hesteglad i disse dage.

Talsmand

Henrik Pedersen fra Sindal Marked forklarer, at børnene må undvære ponyridning. »Og det er da træls, men vi vil altså hellere gå med livrem, seler og sikkerhedssko, end vi vil risikere noget.« Så undgår man jo også blive trådt over tæerne.

Udkantsmusikere

De nordjyske markedsgæster i Sindal må undvære heste i weekenden. Til gengæld er der masser af musik. I år spiller Kandis, Tennis, Petrol, Tørfisk med flere. De kan altså noget med korte, no-nonsens bandnavne derude i Udkantsdanmark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her