Folk

FOLK

15. maj 2018

Harmfulde

Formanden for Folketinget, fru Pia Kjærsgaard (Sådan tiltales man i de kredse) er harm. Det er hun over, at partier i vigtige afstemninger fritstiller deres medlemmer – eller tåler, at de stemmer anderledes end partiet. »En parlamentarisk uskik,« siger hun.

Pakkekøbere

Til Berlingske forklarer fru Pia Kjærsgaard sit standpunkt således: »Det er en del af pakken, når man stiller op for et politisk parti, at man tilslutter sig partiets synspunkter.« Endvidere: »Vælgerne skal vide, hvad man kan regne med. Hvad står partiet for?«

Sexfikserede

Det er navnlig i sager om kønslivet, at partier har for vane at stemme forskelligt. I 2012 fritstillede V og K deres grupper om kirkelig homovielse. I 2009 fritstillede Venstre sin gruppe om homoseksuelle adoptioner. Senest har kvinders tildækning vakt postyr.

Tolerante

DJØF-bladet oplyser, at en repræsentativ spørgeundersøgelse udført af Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet viser, at 65 procent af de adspurgte vælgere mener, at folketingsmedlemmer i afstemninger skal følge deres personlige overbevisning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Houmøller

Er fru Pia K ordentligt informeret om Danmarks Riges Grundlov, når hun kan udtale sig, som hun citeres for at gøre her i Folk?
Mig bekendt er medlemmer af Folketinget alene bundet af deres egen overbevisning.