Folk

FOLK

15. maj 2018

Harmfulde

Formanden for Folketinget, fru Pia Kjærsgaard (Sådan tiltales man i de kredse) er harm. Det er hun over, at partier i vigtige afstemninger fritstiller deres medlemmer – eller tåler, at de stemmer anderledes end partiet. »En parlamentarisk uskik,« siger hun.

Pakkekøbere

Til Berlingske forklarer fru Pia Kjærsgaard sit standpunkt således: »Det er en del af pakken, når man stiller op for et politisk parti, at man tilslutter sig partiets synspunkter.« Endvidere: »Vælgerne skal vide, hvad man kan regne med. Hvad står partiet for?«

Sexfikserede

Det er navnlig i sager om kønslivet, at partier har for vane at stemme forskelligt. I 2012 fritstillede V og K deres grupper om kirkelig homovielse. I 2009 fritstillede Venstre sin gruppe om homoseksuelle adoptioner. Senest har kvinders tildækning vakt postyr.

Tolerante

DJØF-bladet oplyser, at en repræsentativ spørgeundersøgelse udført af Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet viser, at 65 procent af de adspurgte vælgere mener, at folketingsmedlemmer i afstemninger skal følge deres personlige overbevisning.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Houmøller

Er fru Pia K ordentligt informeret om Danmarks Riges Grundlov, når hun kan udtale sig, som hun citeres for at gøre her i Folk?
Mig bekendt er medlemmer af Folketinget alene bundet af deres egen overbevisning.