Læserbrev

Ja tak til Ronald!

Mislykket studehandel mellem Søren Pind og Frank Jensen
Debat
7. maj 2018

26. april 2018 kunne man i diverse medier læse om en mislykket studehandel mellem Søren Pind og Frank Jensen. Søren Pind var blevet snydt af Frank Jensen til at indføre overvågning i almene boligbyggerier. Pind var blevet lovet en statue af idolet, Ronald Reagan. Dette er dog ikke sket. Efterfølgende har Pind så meldt sig selv ud af parallelsamfundet på Christiansborg.

Vi er skuffede: Prøv at overveje hvor mange ting man kan gøre ved sådan en statue.

Foruden det oplagte Lille Havfrue-stunt med at nuppe hans hoved (hvad der ville gøre den til et monument for anonyme slipsedrenge), hvor mange har så ikke drømt om at væde præsident Reagans fodtøj? Eller male ham pink og overdænge ham med crack? Det interaktive potentiale er endeløst.

København er en af Danmarks røde højborge. Vi kan ikke få nok af kapitalismekritisk kunst og caffe latte. Og det ville være en oplagt kilde til højresnoet begrædelse af den barnlige, destruktive venstrefløj. Det er ren win-win.

En statue af Reagan ville være en ærlig handling. Efter årtier med salamitaktik over for det offentlige, er det på tide at gøre rent bord. Socialdemokratiet stemmer for en lockout, Enhedslisten fordømmer G20-demonstranter, Corydon er på Børsen.

Ronald Reagan er for mange personliggørelsen af afslutningen på Den Kolde Krig, ideologiernes død og det nødvendiges politik. At opføre et monument for Reagan er at opføre et monument for ærligheden om det, vi allerede ved; at Velfærdsdanmark er blevet til Konkurrencedanmark.

Nu hvor vi har konkluderet, at Reagan hører til i København, et stenkast fra Moderniseringsstyrelsen (prøv selv), står vi med følgende spørgsmål: Hvilken Ronny skal vi have?

Kunsthistorisk set er han som oftest udført i solkysset bronze. Dette materialevalg giver os en folkelig Reagan, men det er også et valg, der leder tankerne hen på et af de kvarterer i New York, som Reagans politik havde ødelæggende konsekvenser for; bronze-Reagan bliver hurtigt til Bronx Reagan. Men man kunne også opføre den i københavnsk irret kobber. Bare et forslag.

Så få fingeren ud, Frank Jensen. Kan du ikke gøre en afgående kollega en tjeneste? Pind er væk, men Ronny er for evigt.

Sidsel Dorthea Vedel og Jonas Wedel-Brandt er begge studerende ved KEA

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her