Læserbrev

Kunstens nødvendighed

Det er alene gennem den æstetiske og poetiske prisme, at vi kan forstå det menneskelige potentiale for at indgå i verdens skønhed, som ligger iboende i os alle. Det viser Inger Christensen
Debat
31. maj 2018

Det ikke tidligere udgivede O-digt fra arbejdet på alfabet af Inger Christensen, der blev bragt i Information fredag 25. maj 2018, er et konkret bevis på, at det kun er gennem kunsten, at vi kan redde verden fra os selv.

Det er alene gennem den æstetiske og poetiske prisme, at vi kan forstå det menneskelige potentiale for at indgå i verdens skønhed, som ligger iboende i os alle.

Det er kun, når vi, som gennem digtet, bevidstgøres om det smukke og alternativets rædsel, at vi forstår, at vores handlinger alene må afvejes i forhold til en æstetisk forståelse. For det poetiske i alle sine former kan netop det, som det rationelle aldrig vil kunne tilbyde, nemlig at give den enkelte en oplevelse af at høre til i verden, og dermed påtage sig et selvfølgeligt ansvar for opretholdelsen af alt det smukke, der findes i denne vores lille oase.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her