Læserbrev

Liberal Alliance Ungdoms vrøvl er en byrde

Skærer man de nyuddannedes dagpenge, kommer de unge ikke hurtigere i job. Det eneste man opnår ved at skære i dagpengene er, at de nyuddannede bliver afhængige af deres families økonomi
16. maj 2018

Liberal Alliance Ungdom angriber i mandagens Information de nyuddannedes dagpenge i et indlæg under overskriften »Akademikernes dagpenge er en byrde for det arbejdende Danmark« (14. maj 2018).

Nu er det bare sådan, at borgere med en lang videregående uddannelse har den højeste beskæftigelsesfrekvens på arbejdsmarkedet. De er altså ikke en byrde – tværtimod. Det er derimod en byrde at skulle læse ideologisk forvrøvlede påstande om, at dagpengestramninger vil hjælpe de nyuddannede akademikere i arbejde.

Skærer man de nyuddannedes dagpenge, kommer de unge ikke hurtigere i job. Det eneste man opnår ved at skære i dagpengene er, at de nyuddannede bliver afhængige af deres families økonomi.

»Udråbelsen af djøfere og humanister til folkefjende nummer ét har bred appel, og derfor er det også mere trist end overraskende, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) nu kaster sig over de nyuddannede af slagsen.« skriver Gry Inger Reiter.
Læs også

Hverken faglærte, ufaglærte eller personer med videregående uddannelse vinder på, at forskellige grupper bliver spillet ud mod hinanden af politikere.

De nyuddannede brænder efter at komme hurtigt i arbejde. Hvis politiske partier reelt vil hjælpe de nyuddannede i job, vil det have større effekt at booste initiativer, der matcher ledige med små og mellemstore virksomheder – til fælles glæde.

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Henning Kjær
Eva Schwanenflügel og Henning Kjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu