Læserbrev

Hun ønsker sig en Gucci-taske – han et skin til sin AK-47

Både Gucci-tasken og udsmykningen i spillet giver en god portion streetcredit og anerkendelse, som unge i den alder ofte søger – omend målgrupperne er ganske forskellige
Debat
29. maj 2018

Man kan nemt blive forarget og bekymret, når man hører historier om 17-årige drenge, der bruger flere tusinde kroner på virtuel udsmykning i forskellige computerspil. Det kan være flot maling til et våben i Counter-Strike (såkaldtes skins) eller dansetrin i det meget hypede spil Fortnite.

Men hvad er forskellen på denne dreng og den jævnaldrende dreng eller pige, der gerne betaler mange tusinde kroner for en Gucci-taske, der tjener det samme formål som tasken til 150 kroner? Ikke meget, hvis du spørger mig. Både Gucci-tasken og udsmykningen i spillet giver en god portion streetcredit og anerkendelse, som unge i den alder ofte søger – omend målgrupperne er ganske forskellige.

For to år siden diskuterede vi heftigt, om e-sport var rigtig sport. I dag er langt de fleste ved at være overbevist om, at det nok er tilfældet. Er det idræt – nej. Men sport – ja, det er det nok.

Om to år er jeg sikker på, at investeringer i udsmykning i spil har nået den samme anerkendelse, som esporten har det i dag. Se på dette indlæg, som en beroligende hånd på skulderen til alle jer bekymrede forældre derude: Så længe jeres børn ikke begår kriminalitet eller gambler sig til skins og dansetrin, så bør I ikke være mere bekymrede end jeres egne forældre formentlig var, da I brugte sparepengene på glansbilleder, frimærker eller tøndebånd.

Kasper Frank er medejer af Esportsmagasinet.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Marie Jensen

Begge dele er komplet overflødige.

Flemming Berger, Martin Lund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Forskellen på Gucci-tasker, "skins" og deslige, og så på glansbilleder, frimærker eller tøndebånd er jo ret voldsom. For at sige det meget mildt..

Eva Schwanenflügel

For lige at uddybe; der er ikke overskud hos underskudsfamilier, og de får overhovedet ikke hjælp ved regeringen.

Torsten Jacobsen

Marie Jensen,

Muligvis. Men et par linjer kode belaster i det mindste ikke miljøet i samme grad som produktionen af en skide taske ;)