Kommentar

Svensk valg: De ’mørkebrune temaer’ er i spil, men der er langt til danske tilstande

Valget til den svenske riksdag i september blev skudt i gang i denne uge. Og det progressive Sveriges største frygt er stadig danske tilstande i udlændingepolitikken. Der er de langtfra endnu
Ifølge en meningsmåling mener de fleste svenskere, at Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson klarede sig bedst i den seneste partilederdebat på to ud af de fire emner, som vælgerne er mest interesseret i: Migration og lov og orden.

Ifølge en meningsmåling mener de fleste svenskere, at Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson klarede sig bedst i den seneste partilederdebat på to ud af de fire emner, som vælgerne er mest interesseret i: Migration og lov og orden.

Ritzau Scanpix

11. maj 2018

Der findes en særlig dansk optagethed af Sverige, og særligt i borgerlige kredse.

Mange gratulerer, at realismen i indvandrerspørgsmålet nu er indtruffet hos broderfolket, hvilket bekræfter borgerlige debattører i, at svenskernes moralske overherredømme nu er afløst af knæfald for en hård og danskinspireret udlændingepolitik.

Men der er svenskerne slet ikke endnu.

Sverige vil stadig være et indvandringsland efter dette års valgkamp, som for første gang har migration som et af de vigtigste temaer. Og de svenske mainstreampartier vil stadig stå vagt om deres humanistiske forpligtelser, som eksempelvis danske socialdemokrater for længst har opgivet.

Ved første øjekast lyder det politiske Sverige som et ekko af en dansk valgkamp i 00’erne. Det blev tydeligt, da den svenske kamp om magten i Riksdagen for alvor blev skudt i gang i denne uge med en partilederdebat på SVT søndag og en duel mellem de to statsministerkandidater fra henholdsvis Socialdemokraterna og de borgerlige Moderaterna i Expressen tv mandag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu