Kommentar

Trumps signal til alverdens diktatorer: Atombomben er jeres eneste sikkerhed

Verdens rationelle diktatorer må efter Trumps beslutning om at trække sig fra atomaftalen med Iran konkludere, at atombomben er det eneste, man kan stole på
Præsident Donald Trump fremviser et underskrevet præsidentielt memorandum om nye sanktioner mod Iran, efter at han annoncerede, at USA trækker sig fra den aftale, som forpligter iranerne til ikke at udvikle atomvåben.

Præsident Donald Trump fremviser et underskrevet præsidentielt memorandum om nye sanktioner mod Iran, efter at han annoncerede, at USA trækker sig fra den aftale, som forpligter iranerne til ikke at udvikle atomvåben.

Ting Shen

12. maj 2018

Den amerikanske præsident har sendt et signal til verdens autoritære ledere: Hvis I vil sikre jeres eget regime, og hvis I vil sikre jeres egen position, skal I anskaffe jer den store bombe.

Det må være den kompetente diktators konklusion, efter at Donald Trump i denne uge valgte, at USA skal træde ud af den aftale mellem EU, de permanente medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd, Tyskland og Iran, som forpligter iranerne til ikke at udvikle atomvåben og tillader omfattende inspektioner af landets atomfaciliteter.

Godt nok har den israelske regering hævdet, at Iran ikke lever op til aftalen, og Donald Trump har påstået, at iranerne snyder. Men da Donalds Trumps eget valg som udenrigsminister, Mike Pompeo, i april i en høring blev spurgt, om han via sit forrige job som leder af CIA kendte til eksempler på, at Iran ikke levede op til aftalen, svarede han nej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Anne Eriksen
 • Hans Larsen
 • Jesper Eskelund
 • Kim Folke Knudsen
 • Alvin Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Torben K L Jensen
 • Katrine Damm
 • Henning Kjær
 • Espen Bøgh
Anne Eriksen, Hans Larsen, Jesper Eskelund, Kim Folke Knudsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Katrine Damm, Henning Kjær og Espen Bøgh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Hvis nogen vil have en aftale med USA og det gælder både Iran og N-korea - så bliver der ikke med nogen halve løsninger.
"Take it or leave it" eller en genoplivning af det gammelkendte "Kanon-bådsdiplomati" hvor seksløberen Colt Peacemaker bliver brugt aktivt. Et farligt højt pokerspil - men hvis det lykkes - ja,så har Trump ærligt fortjent en Nobel-pris og dermed slået sin ærke-rival Obama.

Eva Schwanenflügel

Torben, der har længe været inflation i Nobels Fredspris.
Og skulle Trump opnå at få den, står verden simpelthen ikke længere..
Udover den hybris det ville medføre hos den i forvejen selvovervurderende plattenslager, ville det være et helt forfejlet signal.

Sven Christensen, Anne Eriksen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Jørgen Mathiasen, Katrine Damm, Alvin Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Eva - Det var "en hvis og hvis min røv var spids"- kommentar for som du siger,der er gået inflation i Nobel-priser - især dem der handler om fred.

Anne Eriksen, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Menneskets evne og trang til at opfinde stadig større og mere dødbringende våben under påskuddet at det styrker min sikkerhed ender med at blive det samme menneskes undergang.

Anne Eriksen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Torben K L Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Foreløbig tror jeg lige, at jeg afventer den videre skæbne for aftalen med Iran. De centrale EU-lande vil holde fast i den, og den franske finansminister har bragt begrebet "europæisk suverænitet" på dagsordenen, som svar på de unilaterale amerikanske beslutninger.

Det er en udvikling, som kan skabe alvorlige spændinger hen over Atlanten, og det er måske grunden til at DRs programmer fra nyheds- og aktualitetsafd. holder en bemærkelsesværdig lav profil, for ikke at sige, at man gør sit yderste for at ignorere forskellene i politikken inden for kredsen af vestlige lande.

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar