Læserbrev

Aftalen med Nordkorea viser Trump-kritikernes ensidighed

Donald Trump er, siden han blev indsat som præsident, blevet bedømt af journalister som politiker, men det er en ensidig fremstilling af præsidenten. Eksempelvis har Trump for en uge siden underskrevet et dokument, der kan føre til et atomfrit Korea
19. juni 2018

Lige siden Trump stillede op, har det været størstedelen af journalistkorpsets yndlingsaversion at Trump-bashe.

De vurderer ham som politiker, men forstår slet ikke den pragmatiske og provokerende forretningsmand bagved – »the deal maker«.

Såfremt journalister orienterede sig andre steder end blot The Washington Post, ville forståelsen være knap så ensidig.

Den 12. juni 2018 er der i Singapore underskrevet et dokument, der kan føre til et atomfrit Korea, hvilket ingen amerikansk præsident indtil nu er lykkedes med siden Koreakrigen.

Nordkoreas diktator Kim Jong-un og USA’s præsident Donald Trump underskriver aftale i Singapore. Historisk har det ikke skortet på aftaler om atomafvæbning af Nordkorea. De er bare ikke blevet til noget. Årsag: Aftalerne er efterfølgende blevet syltet eller misligholdt, mest af Nordkorea, men også af USA.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Balling

For at bruge et udtryk fra logisk positivisme: Jeg vil se det før jeg tror det. Der er et stykke vej endnu, men selv en stæreblind høne kan også finde et æg.

Washington Post er iøvrigt ikke det eneste medie som er kritisk overfor Trump. NYTimes, MSNBC, Guardian, Mother Jones, Christian Science Monitor og sågar nogle gange Fox News er også. Bare for at næne et par stykker.

Karsten Lundsby, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Hans Houmøller

Man kan ikke seriøst gøre som Trump: lave politik som om man sad som formand for en bestyrelse i det private erhvervsliv.
Godt, pressen er vågen og piller sløret af ham.