Læserbrev

Fra aktivitetsparat til jobparat

Vores politikere udviser en kynisk og kold adfærd, når de med deres retorik, love og regler gør kontanthjælpsmodtagere og flygtninge/indvandrede til de mest uglesete borgere i dette land
Debat
7. juni 2018

Ud af 20.700 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere skal flere tusinde nu gøres jobparate. Det kommer til at betyde, at hvis kontanthjælpsmodtagerne ikke opfylder kravet om at skulle arbejde 225 timer pr. år, så mister de helt op til 1.000 kroner om måneden.

Dette er helt klart en ny spareøvelse udtænkt af regeringen. Mange af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kan ikke bare gå ud og tage et fuldtidsjob, da de ud over manglende arbejde også har andre problematikker at slås med.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at de kan sluses ud på arbejdsmarkedet til småjobs, deltidsjob med mere. Mon ikke ministeren og regeringen godt ved, at disse job ikke findes? Eller er de bare uvidende?

De nuværende jobparate kontanthjælpsmodtagere har svært ved at finde både fuldtidsjob og deltidsjob, så hvordan skal det lykkedes de aktivitetsparate, som slås med andre problematikker, at finde et job.

Vores arbejdsmarked er slet ikke gearet til at opsuge alle de kontanthjælpsmodtagere. Det siges, at danske virksomheder skriger på arbejdskraft. Ja, job til folk som kan yde 100 procent, og helst lidt mere. Folk, som ikke kan præstere så meget, skaber ikke vækst og profit – derfor er de ikke interessante for virksomhederne.

Det, der sker med dette forslag, er, at endnu flere fattiggøres og får endnu sværere ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Sanktioner får ikke folk i arbejde. Det gør derimod tillid til mennesker.

Vores politikere udviser en kynisk og kold adfærd, når de med deres retorik, love og regler gør kontanthjælpsmodtagere og flygtninge/indvandrede til de mest uglesete borgere i dette land. Uglesete fordi de koster samfundet penge og ikke deltager på lige fod sammen med de hårdtarbejdende og leverpostejssmørende danske lønmodtagere.Det burde byrådet, som har ansvaret for Mindeparken, først og fremmest have taget hensyn til i stedet for at tage hensyn til byens motormatadorer med de økonomiske hestekræfter.

Helle Nielsen er folketingskandidat for Enhedslisten i Randers.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her