Læserbrev

Bankerne berøver de fattige

I den digitaliserede verden bør det stadig være muligt for alle at have en gratis lønkonto og mulighed for at kunne komme til en nærliggende bankfilial
29. juni 2018

Mens danske banker har udbetalt mere end 60 milliarder kroner i udbytte til sine ejere, bliver landets svageste bankkunder, dem uden mange penge på bankbogen, opkrævet årlige gebyrer på 500 kroner eller mere for at have en basal bankkonto. Hvis man derudover skal have hjælp til et eller andet nede i banken, så koster det ekstra gebyr. Det er røveri ved højlys dag.

Bankfilialer lukkes i stor stil rundt omkring i landet, og gør det dermed svært for ældre mennesker eller folk uden bil at komme i banken. I den digitaliserede verden bør det stadig være muligt for alle at have en gratis lønkonto og mulighed for at kunne komme til en nærliggende bankfilial.

Samlet set en stærk forringelse af servicen over for den almindelige bankkunde uden den millionstore, velspækkede bankkonto.

For cirka 10 år siden fik bankerne med de såkaldte bankpakker stillet 100 milliarder til rådighed, fordi de var på spanden. Men nu må det være payback time.

Enten må bankerne yde en ordentlig service uden ublu gebyrer, ellers må der oprettes en offentligt drevet statsbank for almindelige mennesker.

Poul Erik Kristianse er formand for SF Assens

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Jens Erik Starup
  • Poul Anker Sørensen
  • Toke Kåre Wagener
  • Lise Lotte Rahbek
  • Tue Romanow
  • Arne Thomsen
Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Erik Starup, Poul Anker Sørensen, Toke Kåre Wagener, Lise Lotte Rahbek, Tue Romanow og Arne Thomsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

Ja, og Danske Bank har tjent milliarder af kroner på ulovligheder i deres filial i Estland !
Så lad os slagte bankerne i nationaliseringens navn.
I øvrigt var det danske bank der fik den tidligere Giro Bank forærende !