Læserbrev

Barsel til mænd er en rettighed – ikke tvang

At den højreorienterede presse i den verserende debat fortsat bruger udtrykket »tvungen barsel til mænd«, er måske ikke så overraskende, for udtrykket er så negativt ladet, at det blokerer for en nuanceret debat
Debat
27. juni 2018

At den højreorienterede presse i den verserende debat fortsat bruger udtrykket »tvungen barsel til mænd«, er måske ikke så overraskende, for udtrykket er så negativt ladet, at det blokerer for en nuanceret debat. Skal vi vælge mellem tvang og frihed, er resultatet nok forudsigeligt.

Men at Information den 22. juni ukritisk viderebringer et Ritzau-telegram med selv samme udtryk, er virkelig nedslående.

Tænk, at det stadig er nødvendigt at slå fast, at barsel til mænd naturligvis ikke handler om tvang, men om en rettighed. Et land kan vælge at lovfæste denne rettighed ud fra en grundholdning om, at det vil fremme ligestillingen og have betydning for barnets tidlige udvikling. En rettighed, som det naturligvis står forældrene frit for at benytte sig af, men som man – lige så selvfølgeligt – ikke kan overdrage til en anden.

Man kan jo prøve at sammenligne med ferielovgivningen, hvor det også drejer sig om en rettighed. Hvornår har man hørt nogen sige, at deres frihed er blevet begrænset på grund af »tvungen ferie« eller en argumentation for, at man skal kunne overlade sin ferie til andre?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torsten Jacobsen

Hørt!

Eva Schwanenflügel, Torben Lindegaard og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Tvang er udmærket. Så kan de bar lade være med at få børn, kan de.

Torsten Jacobsen

Men der er ikke tale om tvang, David Joelsen.

Eva Schwanenflügel, Torben Lindegaard, Ejvind Larsen og Troels Brøgger anbefalede denne kommentar