Folk

FOLK

15. juni 2018

Folk

På Folkemødet fredag er Institut for Menneskerettigheder vært for en debat om tildækningsforbuddet, hvor overskriften er ’Frihed eller forbud?’. Samme dag afholder Folkekirken en debat, som også handler om frihedsrettigheder, og her er overskriften ’Frihed og forhud’.

Henry Mintzberg I

De seneste år er debatten om virksomhedslederes lønninger taget til. Er lederne deres høje løn værd? Svaret fra store dele af erhvervslivet har været ja – men både svaret og spørgsmålet er ifølge den canadiske ledelsesekspert Henry Mintzberg forkert.

Henry Mintzberg II

Det egentlige spørgsmål er dette: Er det at give sig selv en høj løn foreneligt med at være en god leder?

Nej, sagde Mintzberg for nylig til Børsen:

»Det værste signal, man kan sende som topchef, er, at du er 300 gange mere værd end en menig medarbejder.«

Bureaukrater

Det er hårde tider for EU, og som om det ikke var nok med en truende handelskrig med USA, kampen mod falske nyheder fra Rusland og de antidemokratiske tendenser i Polen og Ungarn, så brød toget fyldt med bureaukrater forleden sammen på den månedlige tur mellem Bruxelles og Strasbourg.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu