Folk

FOLK

Debat
27. juni 2018

Råbende piger

Der er gået kønspolitik i side 28 i ugens tilbudsavis fra Bilka. En bluse med teksten »GIRLS DON’T SHOUT« båret af en rødhåret pigemodel har fået flere vrede kunder til tasterne. »Kære Bilka! Dette her er en ommer!«, skriver Eva-Kristine Loy Dalsgaard‎.

Karen Sjørup

Kønsforsker Karen Sjørup fra RUC kunne aldrig drømme om at købe t-shirten til sit barnebarn, fortæller hun til BT. »Jeg oplever det lidt som en provokation. Jeg ved ikke, hvad der er foregået oppe i hovedet på den designer.«

Blærende drenge

Forstokkede kønsstereotyper holdes ikke kun i live på Bilkas tilbudssider. Hvor 16-20 årige drenge frit kan blære sig med deres scoringer, er pigerne diskrete af frygt for at blive kaldt ’billige’. Det viser en ny rapport fra VIVE.

Eva Kjer Hansen

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) er ikke imponeret. »Jeg er meget overrasket over, at vi ikke er kommet længere i ligestillingen, men at vi i virkeligheden måske er faldet lidt tilbage i den gamle måde at anskue kønnene på,« siger hun til DR.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her