Folk

FOLK

Debat
12. juni 2018

Trump I

Der er skrevet meget om forberedelserne af mødet mellem den amerikanske præsident og den nordkoreanske leder. Hvor skal mødet afholdes – og hvornår? Hvordan har de to lande forberedt sig – og hvad forventer de at få ud af mødet?

Trump II

Men som Trump sagde på et pressemøde:

»Jeg behøver ikke at forberede mig særlig meget.«

Og så skitserede han i kort form det, der umiddelbart lyder som et slogan for en energidrik, men må opfattes som en ny skole inden for internationalt diplomati:

»Det handler om attitude.«

Ice-T I

I debatten om kunstens rolle lyder det ofte, at den frie kunst, ligesom den frie presse og det frie ord, er en vigtig del af ethvert frit samfund, og at kunstnerne derfor bør blande sig i samfundsdebatten. Det er ikke forkert. Men det er heller ikke altid rigtigt.

Ice-T II

Tag for eksempel den amerikanske rapper Ice-T, som i weekenden gæstede den aarhusianske festivale Northside, og mellem et af numrene bidrog med denne korte analyse i forlængelse af den danske #MeToo-debat: Danske mænd er »nogle fisser«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her