Folk

FOLK

Debat
13. juni 2018

Helmig

Danmarks officielle slagsang til VM er af kritikere blevet kaldt »fladpandet« og »den dårligste nogensinde«, og selv om de kan have ret, har de formentlig ikke medregnet vores slagssang fra EM i 2004, Birthe Kjær og Safri Duos parafrase over Jokerens ’Havnen’. »Hvor’ vi fra? - Vi fra Danmark«.

Paven I

Videnskaben har sagt det i årtier: Verdens forbrug af fossil energi truer med at ændre eksistensgrundlaget på Jorden, og derfor kan vi ikke fortsætte som hidtil med at forbrænde kul i kraftvarmeværkerne og benzin og diesel i vores biler.

Paven II

I weekenden blev det budskab gentaget af Pave Frans på en konference i Vatikanets videnskabelige akademi, hvor investorer og repræsentanter fra olieindustrien mødtes med eksperter. Det kan blive den første dommedagsprofeti, som går i opfyldelse.

Trump

Du, kære læser, har formentlig set billedet af Merkel og Trump på G7? Det er et flot og velkomponeret billede med perfekt lysfald på Merkels dueblå blazer, ja, det ligner næsten et renæssancemaleri. Men, som en opmærksom bruger på Twitter skriver, er det nok nærmere barok.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her