Læserbrev

Konstruktive meteorologer

Tv-meteorologerne er ikke pauseklovne, de følger bare DR’s redaktionelle linje om at lave »konstruktive nyheder«
13. juni 2018

Blandt læserbrevene i Information den 7. juni, spørger Bjørn Tving Stauning, om tv-meteorologer »bare er pauseklovne«, siden de ikke omtaler ordet »klimaforandringer« i forbindelse med den igangværende hedebølge.

Nej, tv-meteorologerne er ikke pauseklovne, de følger bare DR’s redaktionelle linje om at lave »konstruktive nyheder«. Den forhenværende vejrmand hos DR, Jesper Theilgaard, siger lige ud – nu hvor han ikke længere er bundet af denne redaktionelle vejviser – om muligheden for at begrænse den globale temperaturstigning til de omtalte 2 grader, at »toget er kørt«.

På DR’s hjemmeside den 5. maj, citeres han for følgende udtalelse: »På trods af, at Jesper Theilgaard hver aften stod og gav danskerne næste uges vejrudsigt, holdt han sig tilbage fra at råbe op om klimaforandringerne. ’Hvis jeg havde stået op og talt klima, klima, klima, så var jeg jo røget ud’«.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Trond Meiring
Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer