Kommentar

Er Løkke for EU, når det giver bifald, og imod EU, når det giver ham magten?

Der er to udlægninger af Lars Løkke Rasmussens nye position som det åbne samfunds borgerlige leder. Og Dansk Folkeparti dementerer dem begge
9. juni 2018

Det er blevet sagt, at konflikten mellem højre og venstre ikke definerer politik i det 21. århundrede. Nu skulle den definerende modsætning stå mellem åbne samfund og nationale fællesskaber.

Mellem EU, frihandelsaftaler, den liberale verdensorden og kosmopolitisme på den ene side og forsvar for nationale grænser, hård indvandringspolitik og globaliseringskritik på den anden.

Økonomen Thomas Piketty har redegjort for, hvordan de laveste indtægter og de laveste uddannelser i USA, Frankrig og Storbritannien ikke længere overvejende stemmer på venstreorienterede partier. Det gjorde de for 50 år siden, men nu stemmer de overvejende til højre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Eriksen
  • Frede Jørgensen
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Peter Knap
Anne Eriksen, Frede Jørgensen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nok den bedste karakteristik af Lars Løkke, jeg har læst til dato.

Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Torben K L Jensen, Marianne Stockmarr og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Problemet er denne lytten til Europa, når Europa i sin tid snarere skulle have lyttet til Danmark - så havde vi fået et Europa, der var mindre afhængigt af USA, mere samlet, mere velfærds- end velstandsorienteret og med en kreds af lande, der ikke i samme grad behøvede at tilpasse sig hinanden i indenrigspolitikken, fordi det kun ville være små nationale variationer, der var tale om.
I stedet for at lade fællesskabet sikre en fundamental social og økonomisk tryghed for sine borgere er vi endt i en indbyrdes konkurrence, som aldrig fører noget godt med sig. Konkurrence er ligesom begærlighed: den tager fokus fra opgaven i sig selv og sikrer derfor aldrig optimale løsninger, ikke engang bedre løsninger, kun billigere.

Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

@ Steffen Gliese,

Er det nødvendigt at gøre opmærksom på, at i EU-sammenhæng er landenes regeringsledere (EU-Ministerrådet) de eneste kompetente, der kan tage beslutninger, der binder medlemslandene. Samt at alle beslutninger i EU-Ministerrådet i øvrigt skal tages i enhed (altså ikke flertalsafgørelser) for at være gældende.

Altså - hvis Lars Løkke Rasmussen er imod en given beslutning fra EU eller EU-Ministerrådet, er det jo blot at sige fra, for så er der ingen beslutning overhovedet.

Det har andre gjort - f.eks, Polands forrige premierminister, der på en gang sagde nej til 3 forslag, og det var i øvrigt inden mødet var startet, så hun vidste faktisk ikke, hvad hun havde sagt nej til.

Anne Eriksen, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Gert Romme, der er jo faktisk forslag, der stemmes om i dag. Jeg er bestemt heller ikke ude efter EU som institution, men netop danske ministre gennem tiden, der har sagt ja til at forringe de universelle velfærdsordninger i Danmark for at søge ned på et middelmådigt/dårligt fælles niveau.
EU som et ensliggørende projekt er ikke en god idé, bortset fra på handelsområdet, men som en institution, der giver adgang for borgerne til at rejse og leve i hinandens lande er det bestemt velkomment.
Jeg er bare absolut modstander af, at opnåede goder skal opgives, for at nå en fælles ordning, mens jeg selvfølgelig er med på at løfte dem, der var på et ringere niveau.

Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

En af de største fejltagelser var Helle Thorning-Schmidt´s underskrift på Finanspagten.
Danmark behøvede ikke at skrive under fordi vi ikke er i euro-zonen.
Også kaldet selvmordspagten. Neo-liberalisme pure.

Mette Møhl, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne Albinus

Løkke er også imod Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, når det kan give ham magt indenrigspolitisk.

I afslutningstalen til Danmarks formandskab for Europarådet løkkes det ham at ride sin kæphest "Danmark først", selv om hans taleskriver skrev i indledningen til talen, at "Danmark først" var gammeldags:

https://www.altinget.dk/eu/artikel/lektor-loekke-satte-vores-gode-ry-ove...

Vibeke Hansen, Anne Eriksen, Torben Skov og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Lars Løkke er en manipulerende charlatan.

Svend Erik Hansen, Vibeke Hansen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Flemming Berger, John Damm Sørensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Ro på!'

"Jeg kan godt forstå, at der er stor interesse for sagen, men der kommer en rigtig god løsning i morgen"