Læserbrev

Når en anmelder ikke kan lide shorts

Anne Middelboe Christensen forstår ikke, at når Nikolaj Hübbe i 30 grader står i »slasket T-shirt og shorts og danser sammen med hundredvis af mennesker«
Debat
20. juni 2018

Anmelder Anne Middelboe Christensen kan sin ballethistorie. Men i stedet for den lovede anmeldelse i Information af den flotte balletfestival, retter hun et personangreb mod Nikolaj Hübbe med så megen negativ energi, at hun tydeligvis overser, at festivallens tema er, at I 2018 danser hele Danmark ballet Balletfestivalen har kun én hovedperson: Balletmester Nikolaj Hübbe«, 8. juni).

Hun kritiserer Nikolaj Hübbe for at svigte Bournonville-traditionen, og for ikke at lade festivalen være for en snæver gruppe af balletentusiaster med forkærlighed for klassisk Bournonville. »Ballet skal være mainstream og må gerne tales ned til noget jordnært,« skriver hun.

Anne Middelboe Christensen forstår ikke, at når Nikolaj Hübbe i 30 grader står i »slasket T-shirt og shorts og danser sammen med hundredvis af mennesker«, som hun så nedladende skriver, så bruger han sin egen person for at skaffe balletten nyt liv og publikum. Af samme årsag inviterer Nikolaj Hübbe Brøndbys fodboldhold til en umådelig sjov ballettræning på Facebook, hvor den kongelige ballet »nærmest er flyttet ind«, som Anne Middelboe Christensen til sin forargelse skriver om de sociale medier.

Men for den tilbageskuende og snobbede Anne Middelboe Christensen, er det svært at skulle dele sin »smukke kunstart« med folket. Med tydelig fryd mener hun derfor, at karakterdanseren Mogens Eggert med »raffineret ironi« omtaler balletfestivallen, som hun selv oplever den fra teaterets mørke: »Mens de andre danser udenfor på gaden, vil vi herinde prøve at tale vores smukke kunstart op

Og hvorfor lod balletfestivallen så Nikolaj Hübbe stjæle lyset? Fordi Nikolaj Hübbe er balletmesteren, celebriteten, ham fra Vild med dans som danskerne kender. Hvem er derfor bedre til at sælge balletten, end Nikolaj Hübbe? Om det er i shorts, smoking eller ballettrikot er da fløjtende ligegyldigt – bare der bliver danset ballet for os alle sammen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Johannes Nielsen

Tak for et fint korrektiv til Anne Middelboe Christensens anmeldelse. Det er OK at være kritisk, men AMC gik over stregen her i en personlig ideosynkrasi - og det er sjældent interessant for andre.