Læserbrev

Hvor er det sande problem med medier, der har et ideologisk ståsted?

Selvom Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen har været gæst hos Socialdemokratiet, har Pio ikke deltaget i møder, hvor der bliver truffet centrale beslutninger. Bør Information også undersøge alle andre politiske tilknytningsforhold i dansk presse, eksempelvis hos Redaktørforeningen med tilknytning til Venstre, spørger Dan Jørgensen (S)
Debat
6. juni 2018

Information kunne i fredags stort opsat ‘afsløre‘, at Socialdemokratiet taler med netavisen Pio.

Den såkaldte afsløring hviler på den udokumenterede påstand, at Pio skulle have adgang til interne møder i Socialdemokratiet af særlig fortrolig karakter. Hvilket tilsyneladende tilskrives udsagnet fra én unavngiven kilde.

Og jeg må konstatere, at enten har vedkommende et stærkt begrænset kendskab til Socialdemokratiets organisation. Eller også findes den pågældende kilde slet ikke.

For som jeg også udtaler i artiklen, så er det jo rigtigt, at Pios chefredaktør på vores invitation har været gæst hos os. Men betyder det, at Pio deltager i møder, hvor centrale beslutninger træffes? Nej, naturligvis ikke.

Information har nu brugt endog meget tid og mange kræfter på denne artikel. Herunder at ringe til talrige medarbejdere i Socialdemokratiet sent om aftenen på en måde, der af flere er blevet oplevet som manipulerende og intimiderende.

Derfor rejser artiklen spørgsmålet: Hvad er det for et samfundsproblem, Information her forsøger at afdække?

Er det, at et lille netmedie med et erklæret demokratisk socialistisk ideologisk grundlag interesserer sig for arbejdsmarkedsforhold, Socialdemokratiet og fagbevægelsen?

Hvis det er tilfældet, så glæder jeg mig til de næste afsløringer i serien, som i sagens natur må omfatte ethvert medie, der kan siges at have politiske forbindelser eller tilknytning.

Jeg glæder mig til at læse om Redaktørforeningen og dens tætte tilknytning til partiet Venstre. Hvordan dens formand og næstformand har fast sæde i Venstres hovedbestyrelse. Formanden for Redaktørforeningen er chefredaktøren for Frederiksborg Amtsavis, Palle Høj, så med andre ord sidder den øverste redaktionelle chef for et stort regionalt medie, der udkommer på print og på nettet, i et politisk partis hovedbestyrelse. Ikke som inviteret gæst. Som fast medlem.

Hvis man sammenligner antallet af ansatte i de mange medier, som Redaktørforeningen dækker, med Pios fire faste medarbejdere, så må vi jo forvente ugevis af spændende afsløringer herfra.

Og når Information afslutter denne afdækning af de politiske tilknytningsforhold i dansk presse, så glæder jeg mig allermest til at læse konklusionen på spørgsmålet: Forholder det sig fortsat sådan, at det store flertal af medier, som modtager mediestøtte i den ene eller anden form, har et erklæret borgerligt-liberalt udgangspunkt?

Eller er der sket en pludselig og uventet opblomstring af medier, der støtter Socialdemokratiet, SF eller for den sags skyld Dansk Folkeparti?

Jeg glæder mig til at læse svaret.

Dan Jørgensen, næstformand, Socialdemokratiets folketingsgruppe

Information skriver i den omtalte artikel, at Netavisen Pios chefredaktør har deltaget flere gange i Socialdemokratiets interne afdelingsmøder. Den oplysning tilskrives ikke »én unavngiven kilde«, men er blevet bekræftet af Socialdemokratiet selv over for Information (red.).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Ja, jeg synes, det er et problem, at chefredaktøren ikke er så tæt knyttet til Socialdemokratiet, som det i gamle dage var tilfældet med f.eks. Aktuelts chefredaktør.
Ingen der er i stand til at kombinere to hjerneceller, kan være i tvivl om, at der må bestå et tæt bånd imellem Louis Pios gamle parti og et internet-zine, der bærer hans navn. Det er også meget velkomment, for et sådan magasin har været savnet alt for længe - og avisen.dk har jo desværre ikke kunnet tiltrække et stort publikum.

Marie Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Hans Larsen, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

Problemet er jo ikke, at partiet og mediet er viklet ind i hinanden. Problemet er, at man benægter det.

Katrine Damm, Jens Thaarup Nyberg og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Har Dan Jørgensen en pointe når han spørger om Information vil undersøge andre medier om sammenfiltring med politiske partier ? Ja - det har han - så Information grib luppen og gør det i er så skidegode til. Måske kan i få en grim bronze af Cavling.

Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Torben Skov og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

BT's nye chefredaktør var på TV2 før; her ansatte han de her personer:

"Michael Dyrby har ansat Ulla Østergaard som politisk redaktør på TV2 News.[kilde mangler] Ulla Østergaard er tidligere personlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen og gift med Peter Arnfeldt. Peter Arnfeldt er tidligere personlig rådgiver for tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen fra Venstre. Michael Dyrby har ligeledes ansat Henrik Quortrup som politisk reporter/redaktør.[kilde mangler] Henrik Qvortrup har en fortid som personlig rådgiver for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen fra Venstre. Michael Dyrby har ansat Anders Langballe som politisk reporter/redaktør.[kilde mangler] Anders Langballe har en fortid som landskasserer og fremtrædende medlem af Venstres Ungdom."
kilde:
https://da.wikipedia.org/wiki/Michael_Dyrby

Kort sagt: TV2 var - og er - helt sikkert præget af borgerlige meninger om dette og hint! Hvornår går Information ind for at undersøge dette!

Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby og Torben Skov anbefalede denne kommentar