Klumme

Socialdemokratiets kulturpolitik er en fladmast hyldest til sofahyggen

Ifølge Socialdemokratiet er kulturen der, hvor vi kan slappe af sammen. Helt apatiske og trygge
Hvor Socialdemokratiet de seneste år har været særdeles dygtig til at markere sine visioner på en række områder, så er der blevet bemærkelsesværdigt tomt på den kulturpolitiske hylde, skriver Mikkel Juul Krongaard.

Hvor Socialdemokratiet de seneste år har været særdeles dygtig til at markere sine visioner på en række områder, så er der blevet bemærkelsesværdigt tomt på den kulturpolitiske hylde, skriver Mikkel Juul Krongaard.

Jonas Olufson

26. juni 2018

Så løb det brede medieforlig panden mod muren.

I sidste uge meddelte oppositionen, at den ikke kunne nikke anerkendende til Mette Bocks ultimatum for at fortsætte forhandlingerne. Og dermed er magten over medieforhandlingerne spillet DF i hænde. Således indskriver kampen om fremtidens public service sig som endnu en visnet kulturpolitisk gren hos Socialdemokratiet.

Mens Socialdemokratiet de seneste år har været særdeles dygtig til at markere sig på en række områder – blandt andet med en hel del bogudgivelser, som nærværende dagblad for nylig kunne berette – så er der blevet bemærkelsesværdigt tomt på den kulturpolitiske hylde hos sosserne.

Den kulturpolitiske disciplin, som ellers har stolte rødder i det gamle arbejderparti, virker til at have tabt sin visionære pust. Sådan forholdt det sig ikke i 1960’erne, da Julius Bomholt som landets første kulturminister var en central skikkelse i udformningen af det kulturlandskab, vi kender i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mihail Larsen
  • David Zennaro
  • Thomas Olsen
  • Ejvind Larsen
Mihail Larsen, David Zennaro, Thomas Olsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Stahlschmidt Møller

Hvor er logikken? Socialdemokraterne er smidt ud af medieforliget, fordi de ikke kan skrive under på salg af TV2 og store besparelser på DR. Er Mogens Jensen ikke en af de eneste politikere med en progressiv profil på kulturområdet?

Steffen Gliese

Jeg ved, at Mogens Jensen er helt anderledes kulturforbrugende - han er immervæk tidligere ansat i LOs Kulturfond. Men det er faktisk svigt i jobbet, når f.eks. regeringen ikke offentligt deltager i markante kulturbegivenheder, såsom premierer på vores allesammens kongelige teater eller ved ferniseringer på Statens Museum for Kunst. De skal repræsentere det offentlige Danmark, og det offentlige Danmark er, hvad der manifesterer sig i de statslige kulturinstitutioner.