Klumme

Trods problemerne med at bevise voldtægt, bør frikendte ikke hænges ud

Mediedanmark har i den forgange uge sladret løs om en mand, der er blevet frikendt for voldtægt. Dermed bevæger de sig lystigt rundt i den presseetiske gråzone
13. juni 2018

Kommunikationskonsulenten Rulle Grabow rullede sig ud på Facebook i sidste uge. Hun meddelte, at selv om en domstol havde frikendt en mand fra hendes branche for voldtægt, ville hun offentligt på Folkemødet meddele, at han var »sigtet, tiltalt og frikendt for voldtægt«, hvis (når) han optrådte i Allinge-arrangementets paneldebatter.

Det fik hendes kommunikationskollega Anna Thygesen (som er fast deltager i Radio24syvs sladderprogram Det, vi taler om) til at tage til genmæle og anklage Grabow for offentligt at mene, at manden faktisk havde begået voldtægt på trods af, at han var frikendt.

Det fik så Henrik Qvortrup, der er tidligere paneldeltager i selvsamme sladderprogram og pædofil-jæger på TV3, og den borgerlige debattør Mikkel Andersson til at invitere de to stridende kommunikatører og den frikendte mand ind i deres mediemagasin Q&A, hvor den frikendte optrådte anonymt under navnet Rasmus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Katrine Damm
  • Hans Larsen
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Katrine Damm, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Ethelfeld

Sagen blev også behandlet i Politiradio på 24/7, hvor de mere grundlæggende retsprincipper blev formfuldendt fremlagt. Pointen er, en kvinde kan godt være blevet voldtaget, selvom manden i retten ikke bliver dømt.

Med hensyn til det udbredte princip om ikke at kalde en frikendt person for en morder, vil jeg anbefale dokumentaren på DR om OJ Simpson sagen, hvor omtalte princip nok ikke helt er på sin plads.