Læserbrev

Er tv-meterologer bare pauseklovne?

Når man nu har så mange kompetente eksperter, der ved alt om Trump, finanslov, VM og guderne må vide hvad, så er det da besynderligt, at man ikke kan håndtere en analyse af den hedebølge, hvis lige aldrig er set
7. juni 2018

Er der mon nogen, der har et gæt på, hvorfor meteorologerne på DR aften efter aften kan tale om dejligt solskinsvejr og høje badevandstemperaturer uden overhovedet at nævne ordet ’klimaforandringer’?

Jeg ved godt, at vejret har sin egen logik, og et enkelt fænomen ikke kan tages til indtægt for denne ofte forudsagte og grusomme påstand. Men når man nu har så mange kompetente eksperter, der ved alt om Trump, Sydamerika, finanslov, flygtninge, VM og guderne må vide hvad, så er det da besynderligt, at man ikke kan håndtere en analyse af den hedebølge, hvis lige aldrig er set, og som kommer til at vare mindst halvanden måned. Er husets mange meteorologer bare pauseklovne?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Ja, der mangler en analyse af hedebølgen.

Og der mangler også korrektur, når den, der skriver titlen til indlægget, ikke engang kan skrive korrekt af fra selve teksten.

Gunilla Funder Brockdorff og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Der var dog en forklarende analyse den anden dag i DR´s vejrprogram.
Hedebølge i maj er sjælden - nu registreret tre gange i et århundrede - men denne gang med ca +1 grad i snittet, som tilskrives klimaforandring.

Prøv at forstå forskellen mellem klima og vejr.
Det daglige vejr skifter som vindenblæser, undskyld klicheen, mens klima er en overordnet generel betegnelse. Meteorologernes opgave er at give os et kvalificeret gæt på vejret i nærmeste fremtid i det tilstedeværende klima.
Det er økonomerne, der er de største syndere i klimadebatten. De har svært ved at acceptere, at klima og miljø konsekvenser har langt større betydning for vores samfund end sorte eller røde tal på bundlinjen.

Lillian Larsen, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Meteorologer er ikke nødvendigvis klimatologer.
I øvrigt er fokus p.t. på plastik, som er et mere anskueligt og ikke mindst indiskutabelt menneskeskabt problem.