Læserbrev

Vær cykelvisionær

Jeg har et alternativ, som både kan nedsætte trængslen på motorveje og i byerne, nedbringe CO2 udslippet markant, forbedre befolkningens sundhed, har en samfundsøkonomisk gevinst indbygget, og som medfører en forbedring af betalingsbalancen, og får Danmark til at hænge bedre sammen
13. juni 2018

Hvordan får vi et trafikalt bedre Danmark? Skal vi have flere motorveje, Kattegat-forbindelse, Femern Bælt tunnel og Havnetunnel i København? Følger vi regeringens fossile politik, eller findes der alternativer?

Jeg har et alternativ, som både kan nedsætte trængslen på motorveje og i byerne, nedbringe CO2 udslippet markant, forbedre befolkningens sundhed, har en samfundsøkonomisk gevinst indbygget, og som medfører en forbedring af betalingsbalancen, og får Danmark til at hænge bedre sammen.

Cyklisternes svævende højstier: Forestil dig en sti med tre spor i hver retning, ophængt over de store veje i byer i et gennemsigtigt rør med midtervæg. En sti, hvor man kan cykle uafhængigt af biltrafikken og lyskurvene som en slags motorvej – tørt, når det regner og desuden med rygvind. Selvfølgelig med et passende tæt antal op- og ned-kørsler. Hurtige cyklister vil komme hurtigere frem end i bil, gennemsnitscyklister næsten lige så hurtigt.

Der er også en økonomisk gevinst. Vidste du for eksempel, at for hver kilometer en bilist skifter til at cykle, udløses ifølge transportministeriet en samfundsmæssig gevinst på seks kroner?

John Gade er læge og bestyrelsessuppleant i Cyklistforbundet

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lillian Larsen
  • Gunilla Funder Brockdorff
  • Eva Schwanenflügel
  • Jakob Venning
Lillian Larsen, Gunilla Funder Brockdorff, Eva Schwanenflügel og Jakob Venning anbefalede denne artikel

Kommentarer

Knud Anker Iversen

Det er da godt tænkt. Selvfølgelig skal en cykelnation som Danmark da tænke nyt når det gælder transport. Det er så godt tænkt at "realpolitikere" vil gøre hvad de kan for at skyde det ned.