Læserbrev

Hvad er årsagen til tørken?

Vi skal have sagkundskaben på banen: Hvad kan være årsagen? Hvad er perspektivet? Hvad kan vi gøre?
26. juli 2018

Måske vil DR og TV 2 beskytte befolkningen mod bekymringer ved at fremstille tørken som noget, vi ikke behøver at forholde os til. Det er kun de efterhånden fåtallige landmænd eller de stakkels svenskere, der er i klemme, mens hovedparten af os bare skal underholdes om badevandstemperaturer, solcreme og forbud mod grillpølser.

Det er ellers ikke meteorologer, det skorter på. Vores public service-organer har fagmedarbejdere i hobetal – som efterhånden må føle sig som noget af en pinagtig samling pauseklovne. Situationen kalder på seriøsitet, og vi bør opfatte klimaforandringer som en national trussel, uden vi af den grund bliver hysteriske eller går i panik. Måske vil tørken drive over, eller måske er den ikke så alvorlig endda. Men at fortie det mulige omfang er mistillid til befolkningen og et angreb mod en demokratisk tradition om folkelig inddragelse.

Vi skal have sagkundskaben på banen: Hvad kan være årsagen? Hvad er perspektivet? Hvad kan vi gøre?

Global opvarmning klimaforandringer tørke sommer
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • Eva Schwanenflügel
  • Gunilla Funder Brockdorff
  • Trond Meiring
  • Ejvind Larsen
Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Gunilla Funder Brockdorff, Trond Meiring og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Østergård

Paul Beckwith fra Studies of Climatology fra University of Ottowa gennemgår på næsten daglig basis hvad der foregår på Arktis og hvilken betydning det har for vejr og klima.
Han taler om Climate Mayhem og Climate emergency. Hvis man savner en spændende føljeton her til sommervarmen er hans 15 minutters videoer måske det man søger. Dog ikke anbefalelsesværdigt for folk med sarte nerver.

https://www.youtube.com/watch?v=dG-GlVSKbJQ
https://www.youtube.com/watch?v=dG-GlVSKbJQ