Læserbrev

Diskrimination ødelægger smeltedigel

Beskæftigelsen stiger, kriminaliteten er faldet, og det store flertal af nye danskere sætter frivilligt deres børn i børneinstitutioner. Tænk, hvis politikere ville gøre mere ud af den fortælling
1. august 2018

Dejligt at to socialdemokrater skriver om Ballerup som smeltedigel. Man har ellers kunnet få det indtryk, at også socialdemokrater mener, at alt er slået fejl i den danske integration. Sandheden er, at det går ret godt. Beskæftigelsen stiger, kriminaliteten er faldet, og det store flertal af nye danskere sætter frivilligt deres børn i børneinstitutioner. Tænk, hvis politikere ville gøre mere ud af den fortælling.

Men Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad går i en kronik den 26. juli uden om andre problemer. De hylder adgangen til gratis vuggestuer i de udsatte boligområder. Og det gør vel alle. Men vi andre vender os mod politik baseret på diskrimination. Regeringens ghettopakke respekterer ikke princippet om lighed for loven.

På to områder gennemføres en politik baseret på ulighed:

Det ene er beslutningen om, at man i ghettoer kan tvangsudskrive etårige til vuggestuer for at sikre integration. Det gælder for børn af socialt udsatte, men ikke for børn af lige så socialt udsatte uden for ghettogrænsen. Der er ingen vurdering af individuelle behov, men en rigid lovgivning efter ghettogrænser. Hvis det er en god idé med påbudte vuggestuer for de etårige, svigter man dem, som bor uden for områderne.

Det andet udspil – som endnu ikke er vedtaget – er planen om at skærpe straffen selv for småforbrydelser, der begås i ghettoområder. Man vil indføre en særlig kriminalitetslov for visse kvarterer. Det er ikke diskrimination, siger justitsministeren, for det handler ikke om, hvor folk bor, men om hvor forbrydelserne begås. Hærværk og brugstyverier finder dog som oftest sted tæt ved folks boliger, så mon ikke det rammer ghettobeboerne.

Begge regler foreskriver, at der gælder ét sæt af regler uden for de udsatte områder og et andet sæt inden for. Det gør beboere inden for ghettogrænserne til en slags andenrangsborgere.

Manglende lighed for loven er et retssikkerhedsproblem. Og det modvirker smeltedigelen. Stærke vil søge væk fra steder, hvor der indføres lovbestemt diskrimination. De svageste bliver tilbage.

Det er politik, som langt hen ad vejen støttes af Socialdemokratiet. Kritik har intet at gøre med en amerikansk frihedsforståelse, som Tesfaye og Dybvad hævder. Det er et svigt af socialdemokratiske principper, der burde være dybt forankrede.

Skal mareridtet fortsætte efter næste valg?

Knud Vilby er journalist

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Hans Larsen
  • Ebbe Overbye
  • Lise Lotte Rahbek
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Ebbe Overbye, Lise Lotte Rahbek og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kenneth Krabat

"Skal mareridtet fortsætte efter næste valg?"

Kan det næsten undgå andet? Barren er sænket på alle fronter. Vis mig dén politiker på tinge eller i kommunalbestyrelser landet over, som 100% har integriteten i behold.

Eva Schwanenflügel

Med de nuværende udmeldinger fra den Socialdemokratiske glemmebog, samt betonfundamentalistiske holdninger til danskernes gøren og laden, kan vi sagtens forvente os at mareridtet fortsætter efter valget - uanset hvem der besidder taburetterne.

Socialdemokratiet har forskrevet sig til djævelen, og det kommer der aldrig noget godt ud af.