Læserbrev

EU forhindrer progressiv politik

Kendsgerningen er, at EU forhindrer Enhedslistens politik i at blive gennemført på en lang række områder
12. juli 2018

I et læserbrev i Information den 5. juli forklarer Jannik Falhof, at han har meldt sig ud af Enhedslisten, fordi han er uenig i partiets EU-politik. Men uenigheden er nok større end som så. For kendsgerningen er jo, at EU forhindrer Enhedslistens politik i at blive gennemført på en lang række områder. For bare at nævne et par eksempler:

Enhedslisten arbejder for at forbyde dansk import af varer fra israelske bosættelser. Det må vi ikke for EU. Enhedslisten mener, at de danske kommuner, som årligt køber ind for 115 milliarder kroner, skal kunne fravælge at købe fra virksomheder, som har base i skattely. Men det må de ikke for EU.

Enhedslisten ønsker at sætte dyrevelfærden i højsædet, hvorfor vi foreslår, at Danmark forbyder lange dyretransporter på over otte timer. Det må vi heller ikke for EU.

Enhedslisten vil stoppe social dumping og kæmper for, at udenlandske arbejdere i Danmark får samme løn- og arbejdsvilkår som danske arbejdere. Derfor har vi foreslået, at EU-borgere skal have en kontrakt, som er godkendt af fagforeningen, som har overenskomsten, hvis de skal arbejde i Danmark. Men her er EU også en forhindring.

Det er altså ikke kun holdningen til EU, som adskiller Jannik Falhof fra Enhedslisten, men også helt aktuelle dele af partiets politik, som ikke ville kunne gennemføres uden et brud med EU.

Det er selvfølgelig altid ærgerligt, når folk melder sig ud af Enhedslisten, men Falhof kan sikkert finde andre partier på venstrefløjen, som gerne lover alle mulige solidariske tiltag, selv om virkeligheden er, at Danmarks EU-medlemskab forhindrer det.

Tobias Clausen, kandidat til EU-Parlamentsvalget for Enhedslisten.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
Morten Lind anbefalede denne artikel

Kommentarer

Enhedslisten kan jo bare overbevise alle os andre om, at vi skal stemme på dem. Så kan de melde os ud af EU og forbyde import fra Israel.