Folk

FOLK

Debat
24. juli 2018

Thai-drenge

De fra grotteindespærring reddede thailandske fodbolddrenge står over for nye trængsler: De får nu klippet håret og skal tilbringe ni dage i et munkekloster efter en såkaldt kjoleceremoni – angiveligt en buddhistisk skik for traumatiserede. 

Martin Toft

Langt fra Tour de France, 1.888 meter oppe i Mexicos tynde bjergluft, vil en dansk cykelrytter i dag gå efter ny hæder med et attentat på den såkaldte timerekord. Den tilhører i dag Bradley Wiggins, der i 2015 kørte 54.526 meter på en time.

Ole Ritter

Ole Ritters verdenstimerekord fra 1968 på 48.653 meter holdt i fire år, før Eddy Merckx slog den. Ritter forbedrede dog marginalt sin i 1974. Det blev til en danmarksrekord, der holdt i 43 år, indtil Toft slog den med 52.114 meter. 

Mikkel Bjerg

Den danmarksrekord skulle dog ikke stå længe, for dette kun 18-årige stortalent slog den få måneder senere med 52.311 meter. Så hurtigt har kun fem cykelryttere kørt i historien. En intens dansk rivalitet mellem Bjerg og Toft er nu født. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her