Folk

FOLK

6. juli 2018

Claude Lanzmann

Han var Sartres samtalepartner, Simone de Beauvoirs elsker, redaktør af Moderne Tider – det oprindelige, ikke Informations tillæg – og fremfor alt det ’uforklarlige’ Holocausts vigtigste dokumentarist. Nu er hans stjerne slukket, 92 år blev han. 

Jakob Fuglsang

Tour de France er ikke kommet i gang endnu på grund af VM i fodbold, men store rygter svirrer i miljøet, skriver BT. Om et nyt dansk cykelhold kaldet ’Team Made in Denmark’ og med Bjarne Riis som sportsdirektør, og det stadig bedste danske håb her som kaptajn.

Thomas Jefferson

Facebooks algoritmer har afvist visning af den amerikanske uafhængighedserklæring som hadetale, noterer BBC. Det skyldes en mindre citeret passage i teksten om indbyggere i den nye stats grænseegne, som forfatningsfaderen kalder »skånselsløse vilde indianere«. 

Scarlett Johansson

Hun er en frækkert, den 33-årige amerikanske skuespillerinde, sådan at spille roller, der falder uden for hendes identitetsfelt. Sidste år vakte det vrede, at hun spillede en japaner – nu raser transkønnede skuespillere over, at hun i en kommende film spiller en transkønnet mand. 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu