Folk

FOLK

11. juli 2018

Skandalefri

Er der noget så fint som erhvervsfolk, der holder sig fri af skandaler? En af dem erklærede i 2015 om sin karriere: »Der har faktisk også været projekter, som jeg heldigvis har sagt nej til, og det har heldigvis holdt mig væk fra diverse erhvervsskandaler.«

Udnævnte

Udtalelsen faldt til nyhedsafdelingen på CBS, Copenhagen Business School, i forbindelse med, at denne erhvervsmand netop var blevet udnævnt til adjungeret professor ved CBS. Erhvervsmanden var formanden for Danske Banks bestyrelse, Ole Andersen.

Skandaleramte

Faktisk var samme erhvervsmand i 2015 ansvarlig for en kolossal skandale. Ifølge Danske Banks hjemmeside foregik hvidvaskeriet af milliarder af sorte penge i Estlands-filialen fra 2007 til 2015. I 2013 blev ledelsen advaret af en whistleblower.

Heldige

Ole Andersen blev indvalgt som bestyrelsesmedlem i Danske Bank i marts 2010 og formand i december 2011. Ole Andersen sidder stadig som formand for Danske Bank. Jamen, hvor heldig har man lov at være – med at holde sig på afstand af skandaler?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Torben Lindegaard
Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, David Zennaro og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer