Klumme

Forurettelsens furie

Da islændingene lagde luft til den gamle koloniherres moralske nedtur
Forleden forlod en række islandske politikere Altinget i Island, da Pia Kjærsgaard trådte på scenen som taler i form af sit embede som Folketingets formand. Arkivfoto.

Forleden forlod en række islandske politikere Altinget i Island, da Pia Kjærsgaard trådte på scenen som taler i form af sit embede som Folketingets formand. Arkivfoto.

Bax Lindhardt

27. juli 2018

Uopdragne, var det citerede ord, hvormed Pia Kjærsgaard beskrev de islandske politikere, der bramfrit betakkede sig for at påhøre den danske folketingsformands jubilæumsfesttale på Altinget forleden. Islændingene fandt det upassende, at en politiker identisk med menneskeforagtende udtalelser, ringeagt for internationale aftaler og diskriminerende handlinger var tildelt en så central position på østatens nationale festdag.

Så hellere udvandre og som de fælles gamle oldnordiske helte fægte med åben pande, hellere end stiltiende anerkende det danske skræmmebillede, der går for at være et folkeparti, og som, uanset stribevis af kors og bånd og stjerner på Kjærsgaards bringe, ikke er stuerent, slet ikke efter islandsk mål.

Demokratiet finder sine udtryk på flere måder. Ét af dem er selve den parlamentariske proces i forløb, der i givet fald og ifølge mandaternes ugunst blandt andet kan betyde, at et parti som DF og en person som Pia Kjærsgaard stiger til tops i systemet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Curt Sørensen
 • Morten Wieth
 • Olav Storm Jensen
 • Birte Dahl
 • Malan Helge
 • Christian Mondrup
 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
 • Hanne Pedersen
 • Frede Jørgensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Hans Larsen
 • Hanne Ribens
 • Trond Meiring
 • Poul Anker Sørensen
 • Tino Rozzo
 • Per Langholz
 • Anders Reinholdt
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Torben K L Jensen
Curt Sørensen, Morten Wieth, Olav Storm Jensen, Birte Dahl, Malan Helge, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Hanne Pedersen, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Hanne Ribens, Trond Meiring, Poul Anker Sørensen, Tino Rozzo, Per Langholz, Anders Reinholdt, Maj-Britt Kent Hansen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Hun - Pia Kjærsgaard - vil blive skrevet i de islandske sagaer som den onde heks fra kolonimagten der hjemsøger og besmitter den hellige rundkreds af tingsten fra Arilds tid før fanden fik taleret i Island.
Den højesteretsdømte kælling blev sendt tilbage til med et rungende forarget HUH og islændinge spurgte sig selv hvem fanden det var så dum at invitere inkarnationen af den sorteste plet på Danmarks ære og demokrati. Gid hun var saga blot HUH.

Hans Larsen, Per Klüver, Katrine Damm, Steffen Gliese, Hanne Ribens, Trond Meiring, Tino Rozzo og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Lige i øjet, Metz.

Bent Gregersen, Per Klüver, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Hanne Ribens, Trond Meiring, Tino Rozzo, Karsten Lundsby og Per Langholz anbefalede denne kommentar

Konen i muddergrøften gisper efter luft -
Ved prins Henriks død og begravelse blev det tydeligt, at hun endog anser sig for at være en del af kongefamilien: røde øjne, lommetørklædet i skødet....
Derfor må hun nødvendigvis opfatte islændingenes reaktion som "uopdragen".
Sådan ville de jo aldrig gøre mod dronningen, vel?

christian christensen

"Da islændingene lagde luft til den gamle til koloniherres moralske nedtur." Det var vist stadig kun et mindretal og ikke hele befolkningen, der lagde luft til noget. Det svarer til at sige, at hele Danmark har stemt på DF, selvom det kun er 20%. Og det vil vi vel nødigt have skudt I skoene vel?