Kommentar

Den franske kødindustri gør alt, hvad den kan, for at udgrænse veganerne

Efter en række aktioner, hvor veganske aktivister har vandaliseret slagterbutikker, har Frankrigs kødindustri nu indledt en modkampagne for at vinde nationens hjerter og maver
3. juli 2018

I Frankrig har mad altid været politiseret. Marie-Antoinette faldt i folkelig unåde efter sit råd til fattige om at spise kage, når de savnede brød. Højrefløjen har gang i en kamp imod halalkød og for svinekødsretter i skolekantiner – og lad for guds skyld være med at rejse en diskussion blandt franskmænd om, hvorvidt man skal sige pain au chocolat eller chocolatine – det er et spørgsmål, som splitter nationen, og som endog blev genstand for parlamentarisk debat tilbage i maj.

Men selv efter franske begreber er den igangværende strid mellem franske slagtere og veganere ekstraordinær. Vrede slagtere har nu skrevet et åbent brev til Frankrigs indenrigsminister, Gérard Collomb, hvori de anmoder om politibeskyttelse mod voldelige angreb fra veganske ’fanatikere’, der skulle have indledt en guerillakampagne af intimideringer imod dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Måske er der forskel på Frankrig og Danmark - men alligevel.

Fra nyere tid har jeg i hvert fald 3 eksempler på, at en dansk landbrugsorganisation samt i øvrigt også den danske regering har reageret både lidt aggressivt og nedladende, når der kommer nye statistiske data frem, der viser, at kødkonsumptionen fortsat er faldende i Skandinavien.

Det er som om, de tror, de har retten til markederne og konsumenterne.

Torben Skov, Estermarie Mandelquist, Søs Dalgaard Jensen, Anne Eriksen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Ja, og så var der jo Landbrug og Fødevarers herostratiske kampagnevideo: Revitalisering af grisen - som pudsigt nok ikke er til at opdrive på nettet længere.

Nogle burde have sikret sig en kopi for eftertiden.

/O

Torben Skov, Anne Eriksen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Hvis der er problemer, så er det enten hos landbruget eller med udenlandsk arbejdskraft! - Tilsyneladende ikke andre steder :)

Annika Rasmussen

Den holdning, at et måltid ikke er komplet uden kød, er da i den grad også gældende i Danmark. I de officielle kostråd "fylder" kød også stadig en del. Når nu vi har set så mange tal på, hvor forurenende det er at producere kød, så undrer det mig, at vi ikke vil slippe det i hverdagen.

Anne Eriksen

Det med at forurene vil nok ikke være en særlig stærk faktor til forandring. MRSA, grov og forurenende produktion af dyr ej heller.
At vi ville være langt sundere, hvis ikke store mængder af svine - og oksekød indgik i måletidene - for ikke at tale om færdigproduceret pålæg/ pølser og dåsemad tilsat nitrit, et utal af E-numre og andet godt. - "Vi spiser, som vi altid har gjort"? - Og skyller efter med sodavand og øl?

Der er så alligevel mange, der efter bedste evne vil leve sundt - især hvis man indser, hvor ofte sygdom følger trenden.
Forureningen af papir, pap og plastkrus på gaderne - vejkanterne, siger så også, at det ikke er noget der specielt optager danskerne. Velfærd og vane? - Ligegyldighed?...