Læserbrev

Hedebølgen afslører vores patetiske selvmedlidenhed

Smil nu jeres negative tanker i stykker i stedet for at brokke jer over hedebølgen i dag, regnen til efteråret, frosten til vinter og vejret generelt
Debat
27. juli 2018

De, der brokker sig over vejret og hedebølgen, er de præcis samme, der brokker sig over alt. Og mange af dem er danskere.

Og hvem brokker sig over efteråret, når det kommer, og savner det i dag under hedebølgen? Alle kender vist svaret.

Men er alle, der læser dette, ikke vågnet op i morges? Og har de fleste af dem ikke et arbejde, de nogenlunde holder af? Og er de ikke gået fri af større helbredsproblemer?

Hvorfor er nogen så forkælede, at de brokker sig over vejret, selv om det nok ikke er dem alle, der inderst inde hader vejret?

Brok er mere livshæmmende, end de fleste regner med. På linje med stress indskrænker og påvirker brok dagligt flere tusinde menneskers liv herhjemme.

Alene det, at man brokker sig, klynker og bruger ord som »stress«, gør, at man allerede som udgangspunkt ser negativt på alting og får endnu sværere ved at se positivt på livet, andre og omverdenen. Og sværere ved at få det bedre samt gøre andre det bedre.

Dette klynke-brokkende livssyn bunder i en mærkelig uforskammet og selvmedlidende forkælelse og er i virkeligheden dét, der belaster samfundet allermest.

Så smil jeres negative tanker i stykker og sig håbefulde ord, imens I handler positivt og får en virkelighed, som I slet ikke kan lade være med at grine af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Og du brokker dig over, at andre mennesker brokker sig.
Brok er brok.

Kit Boye, Eva Schwanenflügel, David Adam, Maj-Britt Kent Hansen, Heidi Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Har du tænkt på at os som brokker os over hedebølgen måske har sovet meget dårligt hele tiden i næsten 2 måneder og har det rigtig skidt efterhånden? Har du tænkt på at det måske ikke er os som brokker os over de andre årstider hvor vi bare kan indrette os efter temperaturen udendørs og indstille den indendørs temperatur til noget der passer os? Eller er du bare så tilpas hovski-snovski at du grundlæggende vil blæse andre menneskers problemer et stykke ud fra tesen "at når det ikke er et problem for mig, kan det UMULIGT være et problem for nogen". Den type går der nemlig 13 på dusinet af blandt yngre mennesker og den holdning har jeg en kende svært ved at have nogen respekt for. Måske du bare trænger til noget livserfaring, så du evner at sætte dig ind i andre menneskers problemer, lærer hvad empati rent faktisk betyder, i stedet for bare at være ligeglad. Og ligesom Lise Lotte Rahbek skriver: "Brok er brok". Du brokker dig over dem som brokker sig, du er ikke en rygende hatfis bedre selv.

Kit Boye, Eva Schwanenflügel, Per Torbensen, Maj-Britt Kent Hansen, Heidi Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Heidi Larsen

Gud fader bevares!

P.s. Lige til en orientering til Jill, mange af os der brokker os over hedebølgen tåler den faktisk ikke. Vi bliver syge af den. Det er ikke alle mennesker der er varmehungrene og ikke kan få det varmt nok. Mange af os der beklager og brokker os, er kronisk syge og får forværring i vores sygdom af den her varme. Så i stedet for at brokke dig over, at folk brokker sig over varmen, så var det måske mere på sin plads at vise lidt empati, for det her er faktisk et reelt problem for rigtig rigtig mange mennesker!

Kit Boye, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Heidi Larsen

Sorry.. Jim. Ved ikke lige hvorfor min iPad ville omdøbe Jim til Jill.

Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Helle Lorenzen

Hej Jim, tag du til Sverige, Grækenland etc. og meld dig som frivillig brandmand. Derefter ser jeg frem til et nyt læserbrev...

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Helle Lorenzen

Eller kære Jim: du behøver ikke rejse så langt...
Fra DR.dk: "Brandfolkene i det nordjyske beredskab kæmper fortsat med den omfattende naturbrand i Dokkedal nær Lille Vildmose sydøst for Aalborg.
Og det har sat beredskabet i Nordjylland under pres, fortæller René Nicolajsen, der er indsatsleder på branden.
- De sidste par år er der skåret ned på mandskab, og derfor er det svært at få puslespillet til at gå op, når vi kører fra den ene brand til den anden, og der er akutbrande som den her. Mandskabet må jo ikke være på vagt mere end 13 timer, og det gør os utroligt pressede, siger han og tilføjer:
- For eksempel står jeg for anden nat i træk på denne her brand i min ferie og har været nødt til at tage på arbejde, for at få det løst."

Eva Schwanenflügel

Brok ?!?
Måske stigende bekymring på planetens beboeres vegne er et mere rammende udtryk..
Der er hedebølge og brande, tørke og vandmangel, og enorme skybrud over hele kloden i disse år, og i denne sommer er det virkelig gået galt.

Desuden er mange ramt på helbredet, som flere af de ovenstående kommentarer understreger.

Prøv lige at sætte dig bare en lille smule ind i andres oplevelser, før du udkommer med så overfladiske betragtninger, Jim.

Trond Meiring, Flemming Berger og Kit Boye anbefalede denne kommentar
Ulla Blok Kristensen

Enig m ovenstående kommentarer og er der så næsten noget, der overgår glæden ved at brokke sig over andres brok !

Eva Schwanenflügel

Ulla, det er nok varmen, du.. ;-)