Læserbrev

Klassekamp i alle regnbuens farver

I Enhedslisten bekæmper vi hårdnakket sossernes knæfald for Dansk Folkeparti og deres medvirken til asociale stramninger målrettet mennesker med ikkevestlig baggrund – eksempelvis den forfærdelige ’ghettopakke’
9. juli 2018

Mikas Lang og E. A. Halberg påstår i Information den 3. juli, at Enhedslisten er enig med Socialdemokratiet om en »nationalistisk velfærdspolitik«. Men kan de give nogle eksempler på det? Næppe.

I Enhedslisten bekæmper vi hårdnakket sossernes knæfald for Dansk Folkeparti og deres medvirken til asociale stramninger målrettet mennesker med ikkevestlig baggrund – eksempelvis den forfærdelige ’ghettopakke’.

Vi er også skarpe modstandere af, at alle skal arbejde mere og længere. Vi har stillet forslag om ret til tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, og om hvordan vi får en 30 timers arbejdsuge.

Men bortset fra det, er det rigtigt forstået: Vi mener, at klassekampen er afgørende. Den handler ikke kun om fordeling og velfærd, men i høj grad om rettigheder – også ’minoriteternes’.

Af samme grund er det en rigtig dårlig idé at ’afskaffe’ arbejderklassen, venstrefløjen og arbejderidentiteten, førend modstanderen er nedkæmpet.

I øvrigt er det mange generationer siden, at arbejderklassen hovedsageligt bestod af hvide mænd. Den udgør nu et stort flertal af befolkningen og findes i alle regnbuens farver – og heldigvis for det.

Finn Sørensen er MF for Enhedslisten.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Peter Wulff
  • Frede Jørgensen
Eva Schwanenflügel, Peter Wulff og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu