Læserbrev

Frihed sikrer ikke samfundets svageste

USA regnes normalt for et af de mest frie lande. Derfor skulle det så være der, at de svageste har det bedst. Dette harmonerer dårligt med mængden af udsatte helt uden forsørgelse eller socialt sikkerhedsnet, der findes i USA. Obama fik indført en sundhedsordning til gavn for en del af de dårligt stillede. Det er netop statslig indblanding, der er årsag til denne sikring
Debat
2. august 2018

Det var en særdeles interessant kronik, som Martin Ågerup havde skrevet til Informatin den 25. juli. Det mest interessante er dog ikke, det han skriver, men det han ikke skriver. Skal man tro ham, er de mest frie (liberalistiske) samfund dem, hvor de svageste har det bedst. Det er let at påstå, når man undlader at dokumentere.

USA regnes normalt for et af de mest frie lande. Derfor skulle det så være der, at de svageste har det bedst. Dette harmonerer dårligt med mængden af udsatte helt uden forsørgelse eller socialt sikkerhedsnet, der findes i USA. Obama fik indført en sundhedsordning til gavn for en del af de dårligt stillede. Det er netop statslig indblanding, der er årsag til denne sikring.

Ifølge Ågerup skulle markedet – udbud og efterspørgsel på arbejdskraft – sikre, at lønningerne var optimale på det helt rigtige niveau. Indehaveren af en McDonalds tilbød de ansatte at hjælpe dem med at lægge budget. Han måtte konstatere, at det er umuligt at leve for den løn, en ansat på McDonalds får.

I mange lande (for eksempel Frankrig) er der en officiel mindsteløn. I Danmark har vi en stærk fagbevægelse, der sikrer vores rettigheder. Det handler bestemt ikke om et fælles projekt for virksomhed og ansatte, men om en kamp og en magtbalance.

Jeg kan kun opfordre Ågerup til at fjerne sovemasken, åbne øjnene og konfrontere sig selv med virkeligheden. I Cepos’ elfenbenstårn findes den ikke.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Et eksempel på faktabaseret nyheder fra Cepos sektens forbilledet USA, samt realiteterne i kølvandet Cepos sektens basale religiøse vildfarelse.

Fra link:
“Statement on Visit to the USA, by Professor Philip Alston, United Nations Special Rapporteur on extreme poverty and human rights.

Washington, December 15, 2017

By most indicators, the US is one of the world’s wealthiest countries. It spends more on national defense than China, Saudi Arabia, Russia, United Kingdom, India, France, and Japan combined.

US health care expenditures per capita are double the OECD average and much higher than in all other countries. But there are many fewer doctors and hospital beds per person than the OECD average.

US infant mortality rates in 2013 were the highest in the developed world.

Americans can expect to live shorter and sicker lives, compared to people living in any other rich democracy, and the “health gap” between the U.S. and its peer countries continues to grow.

U.S. inequality levels are far higher than those in most European countries.

Neglected tropical diseases, including Zika, are increasingly common in the USA. It has been estimated that 12 million Americans live with a neglected parasitic infection. A 2017 report documents the prevalence of hookworm in Lowndes County, Alabama.

The US has the highest prevalence of obesity in the developed world.

In terms of access to water and sanitation the US ranks 36th in the world.

America has the highest incarceration rate in the world, ahead of Turkmenistan, El Salvador, Cuba, Thailand and the Russian Federation. Its rate is nearly 5 times the OECD average.

The youth poverty rate in the United States is the highest across the OECD with one quarter of youth living in poverty compared to less than 14% across the OECD.

The Stanford Center on Inequality and Poverty ranks the most well-off countries in terms of labor markets, poverty, safety net, wealth inequality, and economic mobility. The US comes in last of the top 10 most well-off countries, and 18th amongst the top 21.

In the OECD the US ranks 35th out of 37 in terms of poverty and inequality.

According to the World Income Inequality Database, the US has the highest Gini rate (measuring inequality) of all Western Countries.

The Stanford Center on Poverty and Inequality characterizes the US as “a clear and constant outlier in the child poverty league.” US child poverty rates are the highest amongst the six richest countries – Canada, the United Kingdom, Ireland, Sweden and Norway.

About 55.7% of the U.S. voting-age population cast ballots in the 2016 presidential election. In the OECD, the U.S. placed 28th in voter turnout, compared with an OECD average of 75%. Registered voters represent a much smaller share of potential voters in the U.S. than just about any other OECD country. Only about 64% of the U.S. voting-age population (and 70% of voting-age citizens) was registered in 2016, compared with 91% in Canada (2015) and the UK (2016), 96% in Sweden (2014), and nearly 99% in Japan (2014).

The proposed (...)(Trump) tax reform package stakes out America’s bid to become the most unequal society in the world, and will greatly increase the already high levels of wealth and income inequality between the richest 1% and the poorest 50% of Americans.”

To read to full report,

Link: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=22533&L...

Cepos er en religiøs sekt, der er intet galt ved religiøse sekter, men det er tåbeligt, at forbinde Cepos med viden om økonomi.

En religiøs sekt, hvor økonomisk vækst på olie, gas og kul afbrænding, er påstås skabende mindre fattigdom i verden og værende til glæde og fremgang for befolkningerne i de påståede avancerede økonomier.

Det er vigtigt at befolkningen leveres en ny opbyggende faktuel debatkultur i omstillingsprocessen, ikke mindst til det kommende valg, der indrager ofrene for den mangeårige politiske indoktrinering uden fakta.

Fakta om sektens vildfarelse.
Ingen nulevende økonom har til dato kunne skabe, samlet set global vækst, uden brug af energi fra afbrænding af kul, olie og gas.

Ingen nulevende økonom har til dato kunne beskrive et alternativ, der kan skabe samlet set global vækst i fremtiden, uden energi fra afbrænding af kul, olie og gas.

Konklusionen er, at traditionelle religiøse vækst økonomer, læs Cepos sekten, på olie, gas og kul afbrænding generelt og samlet set, ikke har forstået, hvad gode økonomiske forhold er, har ikke forstået skabelsen af samlet set økonomisk vækst, rimelig fordeling af den samlede velstand og på den ’lange bane’ bekæmpelse af fattigdom.

Eva Schwanenflügel, Carsten Svendsen og David Adam anbefalede denne kommentar