Klumme

Måske er min flugtfantasi en drøm om at blive herre i eget liv ved at rive det fra hinanden

Som nomadebarn, der senere blev krigsflygtning, er det måske bare mit lod i livet, at flugten altid dukker op i mit hoved som en mulig løsning på alle mine problemer
Måske er det bare mit lod som nomadebarn, der senere blev krigsflygtning, altid at genkende bevægelsen væk, flugten, som en løsning på alting.

Måske er det bare mit lod som nomadebarn, der senere blev krigsflygtning, altid at genkende bevægelsen væk, flugten, som en løsning på alting.

Lars Laursen

1. august 2018

Det var noget tid siden, at min hemmelige fantasi om at flygte ud af mit eget liv sidst havde besøgt mig, da den pludselig skvulpede ind over mig som en bølge i et oprørt sommerhav. I en uventet dribling midt i hverdagen, klokken 10:07, forestillede jeg mig, ville jeg stikke af, sige et par sidste ord til blomsterne i min lejlighed og bede dem om at passe godt på mit liv, indtil jeg kom tilbage. Om 20 eller 30 år måske.

Eller aldrig nogensinde. Jeg ville hæve mine penge i kontanter, smide min smartphone i havet og skjule mine spor, inden jeg drog syd- eller østpå i en bus. Under falsk navn. Så diskret som muligt.

Jeg ville brænde mit NemID. Min e-boks ville aldrig mere blive tjekket, og myndighederne ville fremover tale formålsløst med sig selv i det angstfulde, digitale mørke. Jeg ville dø for alle andre end mig selv.

Inden nogen nåede at opdage skyggen af min skygge, ville jeg være sunket i jorden et sted bag tusind bjerge og en million træer. Og jeg ville genopstå af jorden efter denne eksistentielle katarsis som en fremmed blomst på en ny, fjern eng et sted, befriet fra alle relationer, identiteter, roller og forventninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
  • lise zeuthen
  • David Zennaro
  • Steffen Gliese
  • Jørn Andersen
Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, lise zeuthen, David Zennaro, Steffen Gliese og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære Sofie Jama og Information.

Sofie, hvor skriver du godt! Dit sprog har en smuk poetisk tone og en hudløs ærlig reflektion over dig selv i mødet med verden -den store såvel som den lille- med et særligt blik for det kulturelle og det kvindelige perspektiv.
Jeg ser frem til den roman, som du SKAL skrive.
(Har du brug for læserrespons, kan du henvende dig til mig).

Information, fortsæt med indlæg fra Sofie Jama.

David Joelsen, Marianne Søby, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar